Οι πολίτες περιμένουν πειστικές απαντήσεις και λύσεις, όχι πότε θα βγει κυβέρνηση και αν θα είναι

Δημήτρης Κανελλάκης01 Απριλίου 2023

Βουλευτικές εκλογές στις 21 Μαϊου. Καιρός ήταν... Με εξαίρεση την καθυστέρηση λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών, που απολύτως δικαιολογημένα υπήρξε και ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε μια κυβέρνηση να κάνει ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, κανένας άλλος λόγος δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως επίκληση προκειμένου να σέρνεται, μήνες ολόκληρους τώρα, αυτή η κατάσταση της προεκλογικής περιόδου.

Έχω την αίσθηση ότι έναν, τουλάχιστον, χρόνο τώρα η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Έναν χρόνο τώρα οι βουλευτές δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να διοργανώνουν εκδηλώσεις, τις οποίες, ασφαλώς, και δεν θα διοργάνωναν αν δεν ένιωθαν πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Έναν χρόνο τώρα όλοι οι μηχανισμοί του κράτους προετοιμάζονται για εκλογές, είναι σε ετοιμότητα ώστε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν και να κάνουν αυτό που πρέπει.

Δεν ξέρω αν βοήθησε σε κάτι όλο αυτό που ζούμε έναν χρόνο τώρα. Δεν ξέρω αν είναι καλό για μια κυβέρνηση να κάνει το παν για να εξαντλήσει το θεσμικό της κύκλο, όταν οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία την προσφυγή σε εκλογές προκειμένου να αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα από οποιονδήποτε να αμφισβητεί την ισχύ μιας κυβέρνησης.

Δεν ξέρω αν συνέβαλλε προκειμένου να κάνει καλύτερα, τελικά, τη δουλειά της η παρούσα κυβέρνηση, εξαντλώντας όλο το χρόνο που είχε στη διάθεσή της με βάση το Σύνταγμα, ή αν διαδικαστικά και μόνο τον χρησιμοποίησε, χωρίς στην πραγματικότητα να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα να παράξει.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα δεν είναι οι καλύτερες. Σε μια χώρα που βγήκε βαθιά λαβωμένη από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, που δοκιμάστηκε με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, που ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, οι τιμές των προϊόντων τρομακτικές σε σχέση με τους μισθούς, η εξυπηρέτηση των δανείων τους τελευταίους μήνες τείνει να καταστεί ανέφικτη με την αύξηση των μηνιαίων δόσεων να πλησιάζει το 50% εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων, οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης εφιαλτικές, οι πολίτες ζητούν πειστικές απαντήσεις και άμεσες λύσεις.

Ενδιαφέρονται να μάθουν πώς θα αντιμετωπίσουν την μαρτυρική καθημερινότητά τους, πώς θα επιβιώσουν και όχι αν θα υπάρξει κυβέρνηση στις 21 Μαϊου ή στις 2 Ιουλίου. Όχι αν θα είναι μια αυτοδύναμη ή μια κυβέρνηση συνεργασίας αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.