Οι πολίτες ούτε χαζοί είναι, ούτε το...σύνδρομο της Στοκχόλμης έχουν

Δημήτρης Κανελλάκης01 Ιουνίου 2023

Αυτό που προσωπικά ξεχωρίζω από την στιγμή που μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά και μετά, καθώς είμαστε πια στο δρόμο για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, είναι ότι, για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί τα πολιτικά πράγματα, γίνεται στην Ελλάδα προσπάθεια η συζήτηση να είναι συγκεκριμένη, με επιχειρήματα, τεκμηρίωση και επί της ουσίας.

Θα μπορούσα να μιλήσω εκ μέρους πάρα πολλών ανθρώπων, με τους οποίους συζητάω και ξέρω τις απόψεις τους. Δεν θα το κάνω. Θα μιλήσω για μένα.

Βαρέθηκα τις προεκλογικές περιόδους που οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές βγαίνουν και λένε ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι.

Βαρέθηκα τις προεκλογικές περιόδους κατά τις οποίες κανένας δεν νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει αν είναι εφικτό να γίνει αυτό που υπόσχεται και με ποιον τρόπο.

Βαρέθηκα τις προεκλογικές περιόδους με πρωταγωνιστές πολιτικούς που άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν όταν εκλέγονται.

Βαρέθηκα τις προεκλογικές περιόδους που... ξεχειλίζουν από υποκρισία, συνθήματα, χτυπήματα κάτω από τη μέση, χαρακτηρισμούς, προσβολές.

Και, να σας πω κάτι; Νομίζω ότι δεν τα βαρέθηκα μόνο εγώ όλα αυτά. Νομίζω ότι τα βαρέθηκε, τα σιχάθηκε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Τα σιχάθηκαν οι νέοι.

Όλοι μας, μεγαλύτεροι και νεότεροι, βλέπουμε την αμηχανία, τη γύμνια εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι όταν καλούνται να εξηγήσουν με επιχειρήματα πώς θα κάνουν αυτό που υπόσχονται, χάνουν τα λόγια τους.

Όλοι μας, μεγαλύτεροι και νεότεροι, είδαμε κόμματα να αδειάζουν εκπροσώπους τους που λένε άλλα από αυτά που απαιτεί η .. γραμμή και να τους εξαφανίζουν από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή υπάρχει, πλέον, προσπάθεια η προεκλογική συζήτηση να γίνεται επί πραγματικών, όχι φανταστικών δεδομένων.

Και, δυστυχώς γι' αυτούς, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν το αναγκαίο υπόβαθρο προκειμένου να ανταποκριθούν και να σταθούν με αξιώσεις.

Οι πολίτες δεν είναι χαζοί. Ούτε έχουν, βέβαια, το... σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Χόρτασαν από μεγάλα λόγια κι από υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.