Οι ποδοσφαιριστές στη Νικαράγουα αποφεύγουν τις επαφές λόγω κορωνοϊού

Metrosport Team05 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός έχει φέρει αλλαγές και στην αθλητική δραστηριότητα τόσο ως προς την εξέλιξη των πρωταθλημάτων όσο και και του τρόπου παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νικαράγουα. Στην πόλη το ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του αλλά όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι παίκτες ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται έχει αλλάξει λόγω της εμφάνισης του ιού.

Ο Carlos Mosquera, τερματοφύλακας της Deportivo Las Sabanas, υποστηρίζει ότι δεν είναι ίδιος ούτε ο τρόπος ούτε η ένταση. Συγεκριμένα, τονίζει: «Προσπαθούμε να αποφύγουμε να αγγίζουμε άλλους παίκτες. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, επειδή δεν διεκδικείς μια μπαλιά με την ίδια ένταση.Ο φόβος του τι συμβαίνει στον κόσμο είναι πάντα παρούσα. Μυϊκά, δεν εστιάζετε στο παιχνίδι, πάντα σκέφτεστε ότι οι αντίπαλοι μπορεί να έχουν την ασθένεια».

Το πρωτάθλημα της Νικαράγουα είναι ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα που εξελίσσονται και την εποχή του κορωνοϊού. Τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών αλλά μεταδίδονται από το facebook και την τηλεόραση.

Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νικαράγουας, Χοσέ Μαρία Βερμούδεζ, δήλωσε ότι οι οπαδοί από όλο τον κόσμο συντονίζονται τώρα και παρακολουθούν. «Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για εμάς οικονομικά - οι άνθρωποι κερδίζουν ή χάνουν χρήματα, δεν παίρνουμε περισσότερα χρήματα - αλλά μπορούμε να δούμε ότι οι άνθρωποι μας ακολουθούν επειδή είμαστε μία από τις λίγες χώρες όπου το ποδόσφαιρο συνεχίζεται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.