Οι πιθανοί «εκλεκτοί 11» της Εθνικής στον «τελικό» με τη Σλοβενία

Χάρης Εμμανουηλίδης18 Νοεμβρίου 2020

«Ωρα τελικού». Ετσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στην Σλοβενία στο πλαίσιο της αναμέτρησης που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο της.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε πως η πρωτιά όπως όλα δείχνουν θα της χαρίσει τη δυνατότητα ανόδου ενός γκρουπ δυναμικότητας (από το τρίτο στο δεύτερο) για την κλήρωση των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, καθώς επίσης θα της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις το ένα από τα δύο εισιτήρια που δίνει το Nations League για τα Play-Off του Μουντιάλ.

Σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική ταυτότητα του αγώνα, χθες (17/11) το απόγευμα η Εθνική Ελλάδος προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ να κρατά κλειστά τα χαρτιά του αφήνοντας όμως ένα παραθυράκι.

Ειδικότερα, δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα από τη νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στην Μολδαβία, θέλοντας να προσθέσει απλές πινελιές. Ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού με μοναδικό απόντα τον Χαράλαμπο Λυκογιάννη, ο οποίος δεν κατάφερε να λάβει μέρος στην προπόνηση και η Κάλιαρι του ζήτησε να επιστρέψει στην Ιταλία, παρά την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει και να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του.

Από το μυαλό του περνούν δύο σχηματισμοί. Ο ένας το 4-2-3-1 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να παραμένει στη θέση «1», ενώ την τετράδα της άμυνας μπροστά του αναμένεται να απαρτίζουν από δεξιά προς τα αριστερά αναμένεται ο Χάρης Μαυρίας, Παντελής Χατζηδιάκος, Γιώργος Τζαβέλλας και Κώστας Τσιμίκας.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής φανέλα βασικού θα πάρει ξανά ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του λόγω καρτών στο προηγούμενο παιχνίδι, δίπλα στη σταθερά που ακούει στο όνομα Κάρλος Ζέκα. Σε αυτό το ενδεχόμενο η τριάδα πίσω από τον φορ δεν θα αλλάξει έχοντας τον Μπακασέτα στον άξονα και τους Κώστα Φορτούνη και Δημήτρη Λημνιό στα «φτερά». Στην αιχμή του δόρατος αναμένεται να επιστρέψει ο Γιώργος Γιακουμάκης αντί του Βαγγέλη Παυλίδη.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο, στα χαρτιά του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει και το όνομα του Τάσου Μπακασέτα ως «ψεύτικο 9αρι» και την αλλαγή του σχηματισμού από 4-2-3-1 σε 4-3-3 με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του Γιακουμάκη και να πλαισιώνει τους Ζέκα και Κουρμπέλη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους υπόλοιπους 10 να μην αλλάζουν.

Την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος στο «Γεώργιος Καμάρας» που ξεκινάει στις 21:45, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του OPEN TV, καθώς και του Cosmote Sports 1.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής 

1. Σλοβενία 13 βαθμοί / 4 νίκες - 1 ισοπαλία 

2. Ελλάδα 11 βαθμοί / 3 νίκες - 2 ισοπαλίες

3. Κόσοβο 2 βαθμοί 2 ισοπαλίες - 3 ήττες

4. Μολδαβία 1 βαθμοί / 1 ισοπαλία - 4 ήττες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.