Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Αρη στο Κόνφερενς Λιγκ

Πέτρος Χαριζακλής14 Μαΐου 2021

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και για την Θεσσαλονίκη είναι πολύ τιμητικό που δύο ομάδες της θα βρεθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά μαζί στην Ευρώπη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ και ο Αρης να ήθελαν το Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά οι «ασπρόμαυροι» είχαν συνηθίσει να αγωνίζονται εκεί τα τελευταία χρόνια, όμως η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τέτοια που η χώρα μας δεν θα έχει εισιτήριο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ είναι η τρίτη διοργάνωση της UEFA που θα συμμετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες και δύο εξ αυτών θα είναι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. O ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την 2η θέση και έχει το μυαλό του στον τελικό του Κυπέλλου, ο Αρης είναι στην 3η θέση και θέλει να τερματίσει τουλάχιστον εκεί μετά την εντυπωσιακή του πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στις 16 Ιουνίου οι «ασπρόμαυροι» και οι «κιτρινόμαυροι» θα μάθουν τους αντιπάλους για τον 2ο προκριματικό γύρο όπου θα παίξουν στις 22 και στις 29 Ιουλίου. Το Metrosport.gr ξέρει πως οι φίλοι των δύο ομάδων θέλουν να ξέρουν τους αντιπάλους τους και έκανε την κατάλληλη έρευνα.

Για τον Δικέφαλο τα πράγματα θα είναι θεωρητικά εύκολα χωρίς να είναι ξεκάθαρα αλλά θα γλιτώσει ομάδες όπως η Αστάνα, η Παρτιζάν, η Μπάτε Μπορίσοφ, η Ρόζενμποργκ, η Ρούμπιν Καζάν και ίσως οι Τραμπζονσπόρ, Οσιγιεκ, Αμπερντίν.

Οι «κιτρινόμαυροι» επειδή δεν έχουν μια 5ετία συμπληρωμένη τελευταία στην Ευρώπη, θα πάρουν τους βαθμούς της Ελλάδας και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα βρεθούν στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους. Ηδη έχουν καλύτερη βαθμολογία από 17 ομάδες που θα βρεθούν απευθείας στον 2ο προκριματικό και από άλλες 25 ομάδες που θα παίξουν στον 1ο προκριματικό.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς με 20.000 βαθμούς ενώ ο Αρης παίρνει τους βαθμούς της Ελλάδας, δηλαδή 5.200 βαθμούς. Οι «κίτρινοι» θα είναι στο όριο για ισχυρούς-ανίσχυρους και χρειάζονται καλύτερη βαθμολογία από κάποιες ομάδες που αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι στους ανίσχυρους λόγω χώρας. Πολλά θα κριθούν όμως στο φίνις των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι:

6ος Πορτογαλίας – Γκιμαράες (9.709)

Αυτή τη στιγμή με δύο αγωνιστικές να απομένουν οι πιθανότητες είναι υπέρ της Γκιμαράες. Οι άλλες ομάδες που ερίζουν για την 6η θέση είναι η Σάντα Κλάρα, η Μορεϊρένσε και η Μπελενένσες.

4ος Ρωσίας – Ρούμπιν Καζάν (7.676)

Αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες ερίζουν για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ρούμπιν Καζάν, Σότσι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη διαφορά μεταξύ 4ης Ρούμπιν και 6ης ΤΣΣΚΑ να είναι μόλις δύο βαθμοί.

Νικητής πλέι οφ Βελγίου-5η θέση

Τα πάντα είναι ανοιχτά καθώς μόλις ξεκίνησαν τα πλέι οφ. Η Οστάνδη έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τη Γάνδη, ενώ Σταντάρ Λιέγης και Μαλίν είναι αυτές μέσα στο κόλπο αν και βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω.


5ος Ουκρανίας – Βόρσκλα Πολτάβα (6.620)

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στην Ουκρανία, με την Βόρσκλα να παίρνει την 5η θέση, αφήνοντας στην 6η θέση τη Ντέσνα. Η ουκρανική ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 1955 και αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία με τρεις συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ την τελευταία εξαετία και αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στον όμιλο του Γιουρόπα με Αρσεναλ, Σπόρτινγκ και Καραμπάχ τη σεζόν 2018-2019.

5ος Ολλανδίας

Με τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος στην Ολλανδία, τα πράγματα για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι αμφίρροπα. Φίτεσε, Φέγενορντ, Ουτέχτη, Γκρόνινγκεν, Χεράκλες, Τβέντε, Χέρενφεν, Σπάρτα Ρότερνταμ και Φορτούνα Σιτάρντ ερίζουν για τέσσερις θέσεις των πλέι οφ, από όπου θα προκύψει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

4ος Τουρκίας- Τράμπζονσπορ (6.020)

Στη γειτονική χώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Η Τράμπζονσπορ έχει απόσταση ασφαλείας από Αλάνιασπορ και Χατάισπορ και θα είναι αυτή που θα πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

5ος Αυστρίας-νικητής πλέι οφ Ευρώπης

Τα πράγματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα στην Αυστρία αφού οι διαφορές είναι μικρές στις ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ. Μία εκ των Λίντσερ, Στουρμ Γκρατς, ΒΑΚ Πέλετς, Αούστρια Βιέννης και Χάρτμπεργκ θα πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

4ος Δανίας-νικητής πλέι οφ Ευρώπης

Ούτε εδώ υπάρχει ξεκάθαρο όνομα. Κοπεγχάγη, Ααρχους και Νόρτζελαντ από τα πλέι οφ πρωταθλητή και Ααλμποργκ και Σοντερίσκε από τα πλέι άουτ, ερίζουν για μια θέση στον τελικό των πλέι οφ Ευρώπης.


3ος/4ος Σκωτίας- Χιμπέρνιαν (6.675), Αμπερντίν (7.500)

Εδώ υπάρχει ένα δεδομένο. Η Αμπερντίν θα τερματίσει ή στην 3η ή στην 4η θέση του πρωταθλήματος και θα πάρει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το άλλο εισιτήριο εξαρτάται από την Χιμπέρνιαν. Αν πάρει το Κύπελλο (είναι στα ημιτελικά), τότε θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ και θα ανοίξει η 5η θέση για μία εκ των Λίβινγκστον και Σεντ Τζόνστον. Αν δεν το κατακτήσει, τότε θα είναι η Χιμπέρνιαν η δεύτερη εκπρόσωπος της Σκωτίας σε αυτή τη φάση του θεσμού.

3ος/4ος Τσεχίας- Γιάμπλονετς (7.000) / Σλοβάτσκο (5.320)

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος στο πρωτάθλημα Τσεχίας, Γιάμπλονετς και Σλοβάτσκο έχουν προβάδισμα για μια θέση στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τελικό Κυπέλλου, όπου παίζουν Πλζεν και Σλάβια Πράγας. Αν το πάρει η Σλάβια, τότε ανοίγει η 5η θέση στο πρωτάθλημα και η Πλζεν θα πάει μαζί με Σπάρτα ή Σλοβάτσκο στο Κόνφερενς και η 3η θα πάει στο Γιουρόπα. Αν το πάρει η Πλζεν θα πάει στο Γιουρόπα Λιγκ και δεν ανοίγει η 5η θέση.


2ος Κύπρου - Απόλλων Λεμεσού (13.500), 3ος Κύπρου - ΑΕ Λεμεσού (5.550), Κυπελλούχος

Οι δύο θέσεις μέσω πρωταθλήματος έχουν κλειδώσει και είναι ο Απόλλωνας Λεμεσού και η ΑΕ Λεμεσού. Μένει μόνο ο Κυπελλούχος, που θα είναι η Ανόρθωση ή ο Ολυμπιακός Λευκωσίας.

2ος - 3ος Ελβετίας/Κυπελλούχος

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος στην Ελβετία, πέντε ομάδες παλεύουν για δύο θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Βασιλεία, Σερβέτ, Λουγκάνο, Λουκέρνη και Λωζάνη είναι αυτές, με τις δύο πρώτες να έχουν προβάδισμα βαθμολογικό. Αρκετά πράγματα θα εξαρτηθούν και από τον Κυπελλούχο. Σεν Γκάλεν και Λουκέρνη είναι στον τελικό, με την πρώτη να πάει στο Κόνφερενς μόνο αν το κατακτήσει ενώ η Λουκέρνη αν το κατακτήσει και βγει 2η ή 3η, τότε θα ανοίξει και η 4η θέση στο πρωτάθλημα.


2ος/3ος/4ος Σερβίας – Παρτιζάν (18.000), Βοϊβοντίνα (5.350), Τσουκαρίτσκι (5.350)

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ. Η Παρτιζάν είναι στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Η ομάδα του Βελιγραδίου μαζί με Βοϊβοντίνα και Τσουκαρίτσκι θα είναι οι τρεις εκπρόσωποι της Σερβίας στη διοργάνωση.

2ος/3ος/ Κυπελλούχος Κροατίας

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον Κυπελλούχο. Στον τελικό βρίσκονται Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ιστρα. Αν το πάρει η πρώτη τότε ανοίγει η 4η θέση στο πρωτάθλημα. Αν το πάρει η Ιστρα τότε εκείνη θα πάει στο Κόνφερενς Λιγκ. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Κροατίας, η Οσιγιεκ (6.000) έχει εξασφαλίσει την 2η θέση ενώ Γκόριτσα και Ριέκα ερίζουν για την 3η.

2ος/3ος Σουηδίας/Κυπελλούχος – Χάκεν (4.100), Ελφσμποργκ (4.100)

Ελφσμποργκ και Χάκεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση μέσω της 2ης και της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Στον τελικό του Κυπέλλου θα παίξουν Χάμαρμπι και Χάκεν. Αν το κατακτήσει η πρώτη τότε θα πάρει το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν το πάρει η Χάκεν, τότε θα ανοίξει η 4η θέση την οποία έχει κατακτήσει η Τζουγκάρντεν.

2ος/3ος/4ος Νορβηγίας – Μόλντε (17.000), Βαλερένγκα (4.200), Ρόζενμποργκ (14.000)

Τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί. Μόλντε, Βαλερένγκα και Ρόζενμποργκ έχουν πάρει τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω πρωταθλήματος αφού το Κύπελλο Νορβηγίας ακυρώθηκε.

2ος/3ος Ισραήλ/Κυπελλούχος

Από το πρωτάθλημα του Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εξασφαλίσει την 2η θέση τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η Ιρόνι Ασντότ είναι στην 3η θέση και στο +6 από την θέση, έχοντας σε μεγάλο βαθμό στην τσέπη της το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για τον Κυπελλούχο όλα είναι ανοιχτά, αφού είμαστε στα ημιτελικά με τις Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπεϊτάρ Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν το πάρει μία από τις δύο τελευταίες, τότε θα ανοίξει και η 4η θέση στο πρωτάθλημα.

2ος/3ος/4ος Καζακστάν – Τομπόλ (3.125), Αστάνα (22.500), Σαχτέρ Καραγκάντι (3.125)

Το περσινό πρωτάθλημα Καζακστάν διεκόπη έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του και ξέρουμε τις τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η 4η ομάδα πήρε το εισιτήριο γιατί διεκόπη και το Κύπελλο της συγκεκριμένης χώρας. Τομπόλ, Αστάνα και Σαχτέρ Καραγκάντι είναι οι τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 2ο προκριματικό γύρο.

2ος/3ος/Κυπελλούχος Λευκορωσίας – Μπάτε Μπόρισοφ (17.500), Τορπέντο Ζοντίνο (3.050)

Το πρωτάθλημα της χώρας έχει ολοκληρωθεί. Η Μπάτε Μπόρισοφ τερμάτισε στην 2η θέση και η Τορπέντο Ζοντίνο στην 3η θέση και έχουν πάρει τα δύο εισιτήρια. Το τέταρτο εισιτήριο πάει στην Κυπελλούχο, ο τελικός είναι στις 23/5 μεταξύ Μπάτε Μπόρισοφ και Ισλοχ. Αν το πάρει η Μπάτε, τότε ανοίγει η 4η θέση που ανήκει στη Ντιναμό Μπρεστ. Αν το πάρει η Ισλοχ, εκείνη θα πάει στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

2ος/3ος/Κυπελλούχος Αζερμπαϊτζάν

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η Νέφτσι Μπακού έχει εξασφαλίσει την 2η θέση και παλεύει για τον τίτλο. Η Σουμγκαΐτ και η Ζίρα παλεύουν για την 3η θέση και το άλλο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Σουμγκαΐτ έχει κι άλλη ευκαιρία για την Ευρώπη αφού βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου (28/5) όπου θα αντιμετωπίσει την Κέσλα. Αν το πάρει η Σουμγκαΐτ ανοίγει η 4η θέση, αλλιώς η Κέσλα θα πάει στον 2ο προκριματικό.

2ος/Κυπελλούχος/Νικητής πλέι οφ Βουλγαρίας

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ στη Βουλγαρία, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Λοκομοτίβ Πλόντβιβ παλεύουν για την 2η θέση. Οποια τερματίσει στην 3η θέση θα παίξει πλέι οφ Ευρώπης με μία εκ των Τσέρνο Μόρε, Τσάρσκο Σέλο και Λέφσκι Σόφιας για το επόμενο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάει στην Κυπελλούχο. Στον τελικό έχουν προκριθεί η Αρντα Καρντζάλι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και αν το πάρει η ΤΣΣΚΑ θα ανοίξει η 4η θέση στο πρωτάθλημα, αφού έχει πάρει απόσταση από την 4η θέση.

2ος/Κυπελλούχος Ρουμανίας/Νικητής πλέι οφ Ευρώπης

Το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κλουζ και Στεάουα παλεύουν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οποια μείνει δεύτερη θα πάρει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το άλλο πάει στον νικητή των πλέι οφ και θα παιχτεί ανάμεσα σε Κραϊόβα, Σέπσι, Τσίντια Ταργκόβιστε και Αργκες. Το τρίτο εισιτήριο θα πάει στον Κυπελλούχο. Αυτή τη στιγμή το Κύπελλο Ρουμανίας είναι στα ημιτελικά, με τις Αστρα Γκιουργκιού, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Κραϊόβα, Βιτορούλ να ερίζουν για το τρόπαιο. Αν το πάρει η Κραϊόβα και τερματίσει 3η, τότε θα ανοίξει η 4η θέση.

2ος/3ος Πολωνίας– Ρακόφ (3.025) / Πογκόν (3.025)

Το πρωτάθλημα έχει μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί και οι Ρακόφ και Πογκόν έχουν εξασφαλίσει την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Η Ρακόφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και παράλληλα η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη της ιστορίας της αφού βγήκε 2η στην Πολωνία και κατέκτησε και το Κύπελλο. Η Πογκόν επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 16 χρόνια, τότε είχε παίξει στο Ιντερτότο.

Κυπελλούχος Σλοβακίας

Στον τελικό του Κυπέλλου Σλοβακίας (19/5) αναμετρώνται Ζίλινα και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Αν το κατακτήσει η Ζίλινα θα βγει στην Ευρώπη και στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ. Αν το πάρει η Σλόβαν Μπρατισλάβας, τότε θα ανοίξει η 4η θέση και το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό θα πάρει η 2η ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή η Ντουνάισκα Στρέντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.