Οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης πλέι-οφ και τελικού Κυπέλλου, τι ισχύει με τα συμβόλαια

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Την ώρα που η Πολιτεία σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες σχεδιάζουν πλάνα για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κορωνοϊού με στόχο την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, τα δικά τους σχέδια καταστρώνουν Super League 1 και ΕΠΟ αναφορικά με τη συνέχεια του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Metropolis 95.5, η ειδική ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Super League δείχνει μετά την έρευνά της να καταλήγει πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στις 30 Μαΐου. Αντίστοιχα, σε μια τέτοια περίπτωση ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου. Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει κάποια ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Έρχονται μειώσεις σε τηλεοπτικά και συμβόλαια

Την ίδια στιγμή, δεδομένο πρέπει να θεωρείται το «ψαλίδι» στα υφιστάμενα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ της Super League με τη Nova. Το συνδρομητικό κανάλι, όπως έχει ήδη καταγραφεί, έστειλε επιστολή στις συνεργαζόμενες ΠΑΕ ζητώντας από αυτές να μην κόψουν τιμολόγια για τα χρήματα που πρέπει να λάβουν με βάση το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί προμήνυμα μειώσεων για τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Καμία μείωση στους χαμηλόμισθους

Το αργότερο ως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Super League και ΠΣΑΠ προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα των μειώσεων των αποδοχών που προβλέπουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση των ΠΑΕ είναι να μη γίνουν οριζόντιες μειώσεις, αλλά το ποσοστό να κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος των αποδοχών των παικτών. Για συμβόλαια ως 30 χιλιάδες ευρώ συζητείται το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καθόλου μειώσεις, ενώ για τους υψηλόμισθους είναι πιθανόν οι μειώσεις να φτάσουν στο 25-30%.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.