Οι Πίστονς θύμισαν τους «bad boys»!

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2021

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, αρχές του '90 όταν εμφάνισαν την καλύτερη ομάδα της ιστορίας τους και κέρδισαν τον χαρακτηρισμό «bad boys», οι Πίστονς ήταν ο φόβος και ο τρόμος των άλλων ομάδων του ΝΒΑ. Η ομάδα του Ντιτρόιτ βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και χρόνια αλλά σήμερα θύμισαν κάτι από το παλιά.

Τα «πιστόνια» διέλυσαν τους Λέικερς με 107-92 χάρη στο εντυπωσιακό φινάλε που έκαναν στο παιχνίδι με ένα επιμέρους 25-14 στην τελευταία περίοδο. Ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν ο κορυφαίος τους με 23 πόντους, έξι ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Για τους πρωταθλητές ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 22 πόντους, 10 ασίστ και επτά ριμπάουντ. Έγινε μάλιστα ο τρίτος παίκτης των Λέικερς στις τελευταίες 25 σεζόν που σημείωσε 20+ πόντους πρώτου ημιχρόνου σε τρία σερί παιχνίδια, κάτι που έκαναν μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Παρότι βρέθηκαν πίσω με 15 πόντους στην πρώτη περίοδο (17-32), οι Ρόκετς κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τη νίκη επί των Μπλέιζερς με 104-101. Ο Βίκτορ Ολαντίπο είχε 25 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ για τους Ρόκετς ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντάμιαν Λίλαρντ είχε 30 πόντους και εννιά ασίστ.

Ανατροπή σημειώθηκε και στο Μαϊάμι όπου οι Χιτ με επιμέρους 36-21 στην τέταρτη περίοδο επέστρεψαν στο παιχνίδι αλλά δεν απέφυγαν την ήττα από τους Κλίπερς με 109-105. Ο Μπαμπ Αντεμπάγιο ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και επτά ασίστ ενώ για τους νικητές ο Νικολά Μπατούμ είχε 18 πόντους και έξι ριμπάουντ.

Τέλος στην Αριζόνα, οι Σανς νίκησαν τους Ουόριορς με 114-93. Ο Φρανκ Καμίνσκι ήταν εξαιρετικός με 12 πόντους, 13 ριμπάουντ και οχτώ ασίστ για τους «Ήλιους» ενώ για τους «πολεμιστές» ο Στεφ Κάρι είχε 27 πόντους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.