Οι πιο καυτές επιθέσεις της Ευρώπης

Δημήτρης Μπασμπαρέλας07 Μαρτίου 2020

Κάθε Πρωτάθλημα έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του. Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ Πρωταθλημάτων, όπως για παράδειγμα της Premier League με αυτό του Ισραήλ ή της Ελλάδας. Συν τοις άλλοις, ως ενός σημείου παίζουν ρόλο και τα μπάτζετ. Οχι πάντα βέβαια. Οπως και να έχει, το metrosport.gr έψαξε και βρήκε τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Αναζητήσαμε τις “on fire” ομάδες, για την ώρα τουλάχιστον, μεταξύ 14 Πρωταθλημάτων. Το περίεργο σε κάποιες εκ των περιπτώσεων ήταν πως τα club με επιθέσεις “φωτιά” δεν κατέχουν απόλυτα και την 1η θέση.

Για παράδειγμα, η Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Είναι 2η πίσω από τη Λίντσερ με έξι βαθμούς, αλλά έχει βάλει 23 γκολ περισσότερα! Τις έφυγαν βέβαια οι Χάαλαντ και Μιναμίνο.

Στη Serie A, η Αταλάντα είναι 4η στην κατάταξη. Κι όμως έχει την καλύτερη επίθεση στην Ιταλία με 70 γκολ. Εχει σημειώσει πιο πολλά γκολ, ακόμη και από ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Σίτι, Αγιαξ, αλλά και από τις Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα.

Απέχει μόλις πέντε γκολ λιγότερα από την Παρί, η οποία έχει όμως και δύο παιχνίδια περισσότερα στη Ligue 1. Ούτε η Μπάρτσα του Μέσι είναι 1η, αλλά έχει βρει δίχτυα περισσότερες φορές από τους “μερένχες”.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα πιο πολλά τέρματα έχει σημειώσει η Σέλτικ με 84 γκολ. Βέβαια, παίζει ρόλο και η δυναμικότητα των αντιπάλων της, μιας και οι “Κέλτες” κάνουν… πάρτι τα τελευταία χρόνια στη Σκωτία.

Οι κορυφαίες επιθέσεις

Αυτές είναι οι ομάδες με την καλύτερη επίθεση σε 14 Πρωταθλήματα στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Από τα τέσσερα κορυφαία, μέχρι και τη Γαλλία, την Ολλανδία, αλλά και Τουρκία, Βέλγιο, Αυστρία, Σκωτία, Ισραήλ, Ρωσία και φυσικά την Πορτογαλία. Ετσι, έχει η κατάσταση:

ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ

1. ΣΕΛΤΙΚ 29 84

2. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 27 75

3. ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 21 72

4. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 24 71

5. ΑΤΑΛΑΝΤΑ 25 70

6. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 27 68

7. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 24 66

8. ΑΓΙΑΞ 24 65

9. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 28 64

10. ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 27 63

11. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 26 62

12. ΛΑΤΣΙΟ 26 60

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.