Οι πέντε σίγουροι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League

Πέτρος Χαριζακλής30 Μαΐου 2021

Αλλαγές στα δεδομένα που ήξεραν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκανε η UEFA με την απόφασή της να ευνοήσει τους Κυπελλούχους Ελβετίας και Ελλάδας μετά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πηγαίνει έτσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έμενε μια θέση κενή, άρα έγιναν και κάποιες καραμπόλες.

Ετσι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του Europa Conference League ως Κυπελλούχος Ελλάδας σε αντίθεση με Αρη και ΑΕΚ που παραμένουν στον 2ο. Ο Δικέφαλος θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της 19ης Ιουλίου και τα παιχνίδια θα γίνουν 5 και 12 Αυγούστου.

Τα δεδομένα είναι γνωστά ήδη σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ αφού θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς με 20.000 βαθμούς. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Πως ήδη γνωρίζει πως αντίπαλοι του δεν θα είναι ισχυρές ομάδες όπως η Βασιλεία, η Φέγενορντ, η Κοπεγχάγη, η Βικτόρια Πλζεν, η Αντερλεχτ, η Γάνδη, η Παρτιζάν, η Λίντσερ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Μπάτε Μπόρισοφ, η Ρόζεμποργκ, η Αστάνα, η Καραμπάχ, η, η Ριέκα, ο Απόλλωνας Λεμεσού και η Πάκος Φερέιρα.

Οι σίγουροι αντίπαλοι για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι λίγοι. Τους μετράς με τα δάχτυλα του ενός χεριού. Για την ακρίβεια είναι πέντε. Φίτεσε (Ολλανδία), Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Κόλος Κοβαλίβκα (Ουκρανία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία) και Λουκέρνη (Ελβετία) είναι σίγουρα πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρασε οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να περιμένουν τι θα γίνει στον 1ο και τον 2ο προκριματικό γύρο και τις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τον 3ο. Από τον 2ο ο ΠΑΟΚ θα περιμένει 45 νικητές, όμως δεν θα είναι όλοι πιθανοί αντίπαλοί του.

Οι 22 θα είναι στους ανίσχυρους και μιλάμε για ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η Χάιντουκ Σπλιτ, η Σότσι, η Αμπερντίν, οι Νιου Σαιντς, η Βοϊβοντίνα, η Τσουκαρίτσκι, η Σλοβάτσκο, η Σπαρτάκ Τρνάβα, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η Χιμπέρνιαν, η Βόρσκλα Πολτάβα, η Σεράγιεβο, η Σίβασπορ, η Οσιγιεκ, η Κραϊόβα, η Ααρχους, η ΑΕΛ Λεμεσού, η Βαντούζ, η Ντομζάλε, η Σερβέτ και η Ντουνάισκα Στρέντα. Φυσικά υπό την προϋπόθεση πως αυτές θα περάσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο αλλιώς αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θα είναι οι ομάδες που τις πέρασαν.

Ο στόχος του Δικεφάλου είναι ξεκάθαρος: να βρεθεί στους ομίλους της νεοσύστατης αυτής διοργάνωσης και φυσικά το ευρωπαϊκό του ταξίδι να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.