Οι πέντε Ελληνοαμερικανοί που όρθωσαν το ανάστημά τους στην τουρκική προκλητικότητα

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2020

Εν μέσω της επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, εμφανίστηκε μία ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times.
Πρόκειται για μία παρέμβαση με τίτλο «Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν και πρέπει να ζήσουν μαζί», την οποία πραγματοποίησαν πέντε επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες.

Τζον Κατσιμίδης

Ο Τζον Κατσιματίδης είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους ομογενείς. Η προσωπική του διαδρομή, άλλωστε, αποτελεί την επιτομή του αμερικανικού ονείρου. Αν και σήμερα το όνομά του φιγουράρει στις λίστες με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς και η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 3,3 δισεκατομμύρια, η αφετηρία του δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταπεινή. Γεννήθηκε σε μία από τις λιγότερες προνομιούχες συνοικίες του Χάρλεμ από μία οικογένεια Ελλήνων μεταναστών. Ο πατέρας του ήταν φαροφύλακας στη Νίσυρο.

Αντριου Λιβέρης

Με την σειρά του, ο Άντριου Λιβέρης έχει αφήσει το δικό του στίγμα όχι μόνο στην ομογένεια, αλλά και στον αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο. Έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της επιτυχημένης πολυεθνικής The Dow Chemical Company. Παρά τα λαμπρά επιχειρηματικά του επιτεύγματα και εκείνος έχει ταπεινή καταβολή.

Ντένις Μέχιελ

Ο επιχειρηματίας και επιτυχημένος επενδυτής Ντένις Μέχιελ είχε στο παρελθόν θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Αντικυβερνήτη. Θεωρείται ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ταμείου Κυπριοπαίδων, αλλά έχει παίξει και καταλυτικό ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν. Είναι, άλλωστε, ο πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ένας μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος έχει ως αποκλειστική ευθύνη την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Μάικ Ψαρός

Ο Μάικ Ψαρός έχει τη δική του εντυπωσιακή διαδρομή. Κατάγεται από το νησί της Χίου, το οποίο υπεραγαπά και στηρίζει οικονομικά. Είναι συνιδρυτής, συνέταιρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της “KPS Capital Partners”, μιας κοινοπραξίας οικογενειακών κεφαλαίων με ενεργητικό της τάξεως των $5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επενδύει σε διαφόρων ειδών βιομηχανίες. Η KPS Capital Partners απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων.

Τζόρτζ Στάμας

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Στάμας είναι ένας εκ των τεσσάρων νέων εταιρικών συνεργατών της διεθνούς νομικής εταιρείας Gibson, Dunn & Crutcher LLP. Έχει θητεύσει σε κάποια από τα ισχυρότερα δικηγορικά γραφεία της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται σε συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων και σε συναλλαγές εταιρικών τίτλων.

protothema.gr
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.