Οι παράξενες καθημερινές συνήθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε 35 χρόνια ζωής, ωστόσο η καλοδουλεμένη "μηχανή" του οργανισμού του φαίνεται να έχει σταματήσει στα.. 20! Κάτι τέτοιο μας το αποδεικνύει όχι μόνο μέσα από τις εξαιρετικές επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο αλλά και από τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής που ο ίδιος έχει επιλέξει. 

Τα καθημερινά "ραντεβού" του με τον ύπνο, η εμμονή του με το ψάρι και την υγιεινή διατροφή και οι αμέτρητες ώρες αυστηρής γυμναστικής είναι στοιχεία απαραίτητα όπως αποδεικνύεται για να διατηρηθεί κάποιος στην κορυφή. Σε μια κορυφή που ο ίδιος ο Κριστιάνο έχτισε. Οι περίεργες συνήθειες του "CR7", για τον οποίο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί αν πρόκειται όντως για έναν κοινό θνητό ή για κάτι πέρα από την φαντασία του καθενός, αναγράφονται με κάθε λεπτομέρεια παρακάτω..

Οι δικές του ώρες κοινής ησυχίας διαφέρουν από τις κανονικές

Ένας (υπερ)αθλητής του δικού το μεγέθους, οφείλει να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο ύπνος δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τις περίεργες συνήθειες του Πορτογάλου σταρ και είναι και το στοιχείο που απ'ότι φαίνεται κάνει την διαφορά στην καθημερινότητα του. 

Για να γίνουμε πιο σαφής μετά από ρεπορτάζ της Gazzeta Dello Sport αλλά και τα όσα δήλωσε ο προσωπικός υπνοθεραπευτής του Ρονάλντο, Νικ Λιτλχέιλ, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους υποχρεώνεται στο να κοιμάται 5 γεμάτα 90λεπτα την μέρα πριν τον βραδινό του ύπνο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Πορτογάλος άσος ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες του sleeping coach του, καθώς μετά από κάθε προπόνηση αποσύρεται στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της «βέκια σινιόρα»,  ώστε να ακολουθήσει το ιδιαίτερο αλλά και συνάμα παράξενο πρόγραμμα ύπνου του. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να κοιμάται. Η εμβρυακή στάση είναι αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς σε χαλαρώνει, δυναμώνει τους μυς και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε θέμα ποιοτικού ύπνου και αυτήν εφαρμόζει και ο άνθρωπος - ρομπότ Κριστιάνο.

 Αφού ολοκληρώσει και τις 8 ώρες βραδινού ύπνου σηκώνεται "φρέσκος" με γεμάτες τις μπαταρίες του, έτοιμος για νέα ρεκόρ. Εξωπραγματικό, ίσως και υπερβολικό θα έλεγε κανείς. Απαραίτητο θα απαντήσουμε εμείς, αν θες να έχεις πανομοιότυπα (γιατί όμοια δεν γίνεται) αποτελέσματα με αυτά του Πορτογάλου!  

Οι ιδιαίτερες διατροφικές του προτιμήσεις

Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής είναι οι διατροφικές του συνήθειες , λεπτομέρειες των οποίων αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το αστέρι της Γιουβέντους και της εθνικής Πορτογαλίας αρέσκεται στο να τρώει έξι φορές την ημέρα, με το ψάρι να θεωρείται το βασικό και ασυναγώνιστο συστατικό της καθημερινής του διατροφής. 

Δύο γεύματα, δύο δείπνα...

Για πρωινό, μια επιλογή που προτιμά είναι το ζαμπόν και το τυρί, που συνοδεύεται από ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι. Όταν πρόκειται για το σνακ, μια μπουκιά από ένα τοστ με αβοκάντο μοιάζει να είναι αρκετή για να συμπληρώσει τα "θέλω" του. Το μεσημεριανό του γεύμα μπορεί να αποτελείται από κοτόπουλο και σαλάτα, ενώ το μεσημέρι μια δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι ψάρι, όπως ο τόνος, με σαλάτα, αυγά και ελιές. Ο Κριστιάνο δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα κοτόπουλα, των οποίων η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών μοιάζουν να είναι απαραίτητα στα μάτια του Πορτογάλου άσου. Γενικότερα, επιλέγει να τρώει ένα δυνατό μεσημεριανό, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναδειπνήσει το βράδυ και να κάψει τις οποίες θερμίδες κατανάλωσε στο γυμναστήριο, στο οποίο και αποσύρεται για αμέτρητες ώρες ποιοτικής άσκησης καθημερινά. Στοιχεία που μπορεί να προκαλούν εντύπωση,θαυμασμό ή και απορία, ωστόσο είναι απαραίτητα για να βλέπουμε - και να μην χορταίνουμε - αυτή την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Στο κάτω - κάτω Κριστιάνο είναι, ο,τι θέλει κάνει.  

Το "στρατιωτικό" πρόγραμμα εκγύμνασης του 

Ο Κριστιάνο έχει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά στον χώρο του αθλητισμού και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η εμμονή του με την γυμναστική τον έχει φτάσει σε σημεία πέραν από τα ανθρώπινα όρια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά από κάθε προπόνηση με την Γιούβε, ο ίδιος δεν επιλέγει την ξεκούραση αλλά τα βαράκια και τον διάδρομο. Δεν είναι λίγες οι φορές που κλείνεται με τις ώρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο σπίτι και δοκιμάζει τις αντοχές του μέχρι "τελικής πτώσης". Μάλιστα, τις περισσότερες φορές προτιμά να γυμνάζεται είτε με τον 9χρονο γιο του είτε με την κοπέλα του, Τζορτζίνα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα βίντεο που ο ίδιος ανεβάζει στα social media. 

Τα αποτελέσματα πάντως είναι εντυπωσιακά και το μόνο σίγουρο, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, είναι ότι θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Κριστιάνο Ρονάλντο, συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις!   


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.