Οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμπιστεύονται τον Ιβάν και το έδειξαν

Χάρης Δημαράς02 Ιουνίου 2020

Τα σημεία συνεννόησης είχαν βρεθεί αρκετό καιρό πριν, σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του ΠΣΑΠ με τη Λίγκα. Απέμεναν κάποιες λεπτομέρειες που διευθετήθηκαν και η συμφωνία για τη μείωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε «αναίμακτα».

Σε κάποιους μπορεί να μην ήχησε πολύ θετικά στα αυτιά πως θα έχαναν μέρος του συμβολαίου τους, αν και μιλάμε για ποσά τα οποία ούτε καν μπορεί να φανταστεί ο μέσος εργαζόμενος. Δεν έχει σημασία. Αλλιώς το σκέπτεται ο ποδοσφαιριστής, διότι αφενός το επάγγελμά του έχει ημερομηνία λήξης, αφετέρου είναι χρήματα κερδισμένα με προπόνηση, θυσίες και ιδρώτα.

Το συμπέρασμα που συνάγεται από την ευκολία με την οποία επήλθε η συμφωνία των ποδοσφαιριστών με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ στο ποσοστό μείωσης του 12,5% είναι ότι εμπιστεύονται τον Ιβάν Σαββίδη. Διότι θεωρούν ότι θα είναι δίπλα τους και ότι αυτά τα χρήματα που θα χάσουν μπορεί να τα πάρουν πίσω, από πριμ νίκης ή στόχου, όπως άλλωστε γνωστοποιήθηκε.

Είναι δύσκολος χαρακτήρας, συγκρουσιακός, έχει προφανώς τα μειονεκτήματά του, όμως το έχει αποδείξει ο ομογενής επιχειρηματίας και στο παρελθόν, δε θα είναι η πρώτη φορά, ότι ξέρει να «φτιάχνει» τους παίκτες. Και αυτή είναι η πιο σημαντική κατάκτησή του στα αποδυτήρια του Δικεφάλου αυτά τα επτά χρόνια, ακόμη κι αν κάποιος πιστεύει πως κατά καιρούς μπορεί και να έχει αδικηθεί. Ότι στο τέλος δε θα χάσει, δε θα είναι ριγμένος. Η εμπιστοσύνη αυτή, ακόμη κι αν εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, επικράτησε στο τέλος. 

Εχει τον τρόπο του ο Σαββίδης να τους κερδίζει και να τους δείχνει έμπρακτα πως ξέρει να τους δίνει κίνητρα. Το 1/3 πίσω με τους ομίλους του Europa League, όλη η μείωση πίσω αν μπουν στους ομίλους τους Champions League, που είναι  και ο μοναδικός εναπομείνας στόχος που δεν έχει πετύχει από την έλευσή του και μετά ο Σαββίδης. Καμία μείωση στα μικρότερα συμβόλαια.

Το ζητούμενο βέβαια για τους παίκτες είναι πώς θα ολοκληρώσουν αυτή τη «στραβή», όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό μέχρι και πριν την έξαρση του κορωνοϊού, χρονιά. Πώς θα εμφανιστούν στο γήπεδο, πώς θα βρουν μέσα τους τα κίνητρα για να φτάσουν στην κατάκτηση των στόχων και κυρίως πώς θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον «νέο ΠΑΟΚ», που και οι ίδιοι διαισθάνονται ότι θα είναι αλλαγμένος σημαντικά από τον ερχόμενο Αύγουστο και μετά.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.