Οι Ουόριορς χτίζουν τη δυναστεία τους

Γιώργος Πετρίδης17 Ιουνίου 2022

Κι αυτό το πρωτάθλημα είναι δικό τους! Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς νίκησαν μέσα στη Βοστόνη με 103-90 στο game 6 των τελικών του ΝΒΑ, έκαναν το 4-2 και είναι ξανά πρωταθλητές!


Οι «πολεμιστές» κατέκτησαν τον έβδομο τίτλο της ιστορίας τους και τον τέταρτο στα τελευταία οχτώ χρόνια οπότε δικαιούνται να θεωρούνται πια μια σύγχρονη δυναστεία για τον ΝΒΑ. Έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους στη διάρκεια του αποψινού τελικού.

Οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 22-16 και μετά οι Ουόριορς έκαναν ένα σερί 21-0 που τους έβαλε μπροστά με 15 (22-37). Αυτό το 21-0 ήταν το μεγαλύτερο σερί των τελευταίων 50 χρόνων.

Οι «Κέλτες» μείωσαν μέχρι το 39-31 στη διάρκεια του ημιχρόνου αλλά οι Ουόριορς δεν έχασαν τον έλεγχο και μάλιστα σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκαν μπροστά με 17 (57-74). Ένα τρίποντο του Κάρι από τα εννιά μέτρα τον έκανε να πανηγυρίζει δείχνοντας το δάχτυλο, υπονοώντας δηλαδή ότι εκεί θα έμπαινε ένα ακόμη δαχτυλίδι πρωταθλητή.


Οι Σέλτικς δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, μείωσαν μέχρι τους οχτώ (78-86) αλλά μέχρι εκεί.

Για τους πρωταθλητές ο Κάρι που αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του MVP των τελικών, είχε 34 πόντους με 12/21 σουτ, επτά ριμπάουντ, επτά ασίστ, ο Άντριου Ουίγκινς 18 με έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και τρεις τάπες ενώ ο Τζόρνταν Πουλ είχε 15 πόντους. Για τους Σέλτικς ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 34 πόντους με επτά ριμπάουντ, ο Αλ Χόρφορντ 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε ένα ακόμη κακό παιχνίδι στη σειρά με 13 πόντους αλλά 6/18 σουτ.

Έτσι η Big 3 των Ουόριορς των Κάρι, Τόμπσον και Γκριν έχει περισσότερους τίτλους από τις παρακάτω Big 3!

Ο Κάρι μπήκε στη λίστα των παικτών με τέσσερα δαχτυλίδια, τουλάχιστον δύο τίτλους MVP και έναν τίτλο MVP των τελικών. Σε αυτήν βρίσκονται οι Λεμπρόν Τζέιμς, Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Τιμ Ντάνκαν....

Παράλληλα ο Κάρι έφτασε για 14η φορά σε 30άρα σε ματς τελικών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μπομπ Πετίτ...

Εύσημα βέβαια θα πρέπει να πάρει και ο Στιβ Κερ. Υπό τις οδηγίες του οι Ουόριορς έδωσαν συνολικά 24 σειρές πλέι οφ και κέρδισαν τις 22!

Ο Κερ έχει πλέον τέσσερα δαχτυλίδια ως προπονητής αφού κέρδισε πέντε ως παίκτης. Έτσι έγινε ο 7ος με 9+ πρωταθλήματα ως παίκτης και προπονητής, με τελευταίο τον Φιλ Τζάκσον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.