Οι όροι παραμονής του Ένινγκ, τι λέει ο Καρυπίδης

Μάνος Χατζάκης16 Μαρτίου 2020

Συγκεκριμένες είναι οι προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει ο Μίκαελ Ενινγκ, όσον αφορά την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία των “κιτρινόμαυρων”. Ο Γερμανός νιώθει καλά στο “Κλ. Βικελίδης”, δεν διστάζει να το εκφράζει, αλλά δεν παίρνει και ξεκάθαρη θέση, όταν δέχεται σχετικές ερωτήσεις. Πάντως, τον τελευταίο λόγο έχει ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Η καραντίνα, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, επηρεάζει τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των ΠΑΕ. Στην Αλκμήνης, οι περισσότερες υποθέσεις είναι “παγωμένες” και μία εξ' αυτών είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Γερμανό τεχνικό. Ο Ενινγκ δεν έχει αλλάξει τρόπο σκέψης, ούτε θέσεις, αναφορικά με τις γραμμές, που θέτει στη διοίκηση, ώστε να συνεχίσει στον πάγκο.

Το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα και λίγο-πολύ, στο εν λόγω θέμα έχει επιτευχθεί συμφωνία. Ο Ενινγκ έχει προσιτό κασέ, γι' αυτό και δίνει μεγαλύτερη σημασία σε επί μέρους ζητήματα. Το πρώτο δεν είναι άλλο από την παρουσία του Αγγελου Χαριστέα. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο πιο κοντινός άνθρωπος στον 54χρονο προπονητή, γι' αυτό και δεν φαντάζεται τον εαυτό του χωρίς τον «Χάρι». Η λογική λέει ότι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Αρη θα συνεχίσει, έχοντας πιθανώς και αναβαθμισμένο ρόλο, άρα και το θέμα αυτό θεωρείται δρομολογημένο.

Νιώθει... καλά

Ο Ενινγκ δεν κρύβει ότι νιώθει όμορφα στη Θεσσαλονίκη, του αρέσει η πόλη, όπως και το γεγονός ότι εργάζεται σε club με προοπτική και δυναμική, η οποία έχει περάσει και εκτός συνόρων. Σε κατά καιρούς ερωτήσεις, που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων του, δεν έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με το μέλλον του. “Θα δούμε...” συνήθιζε να λέει, γιατί ξέρει ότι, παρά την προφορική συμφωνία με τον Καρυπίδη, πρέπει να διευθετηθούν και κάποια επί μέρους ζητήματα.

Μπάτζετ και λειτουργία

Οπως αναφέραμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το μπάτζετ των «κιτρινόμαρων» θα μειωθεί αισθητά και ήδη οι ποδοσφαιριστές, που αναζητούνται, έχουν οικονομικά κασέ. Τα πλαφόν των 200 χιλ. ευρώ, που επιθυμεί ο Χαριστέας, προβληματίζει εν μέρει τον Μίκαελ Ενινγκ, ο οποίος θα ήθελε να κινηθεί με σχετική άνεση στο παζάρι του καλοκαιριού. Ξέρει και ο ίδιος ότι η διοίκηση προσπαθεί να λύσει αρκετά προβλήματα, άρα, εφόσον μείνει, προφανώς και θα διαχειριστεί μικρότερα συμβόλαια, αλλά δεν σημαίνει ότι η ποιότητα των παικτών θα υπολείπεται εκείνων, που υπάρχουν ήδη στην ομάδα. Περισσότερο προτιμά να διατηρηθεί κορμός έξι-επτά ποδοσφαιριστών, με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός ζητά επαγγελματικότερη λειτουργία σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα της ομάδας και των παικτών του και δεν αναφερόμαστε στην οικονομική συνέπεια. Η οργάνωση της εταιρίας έχει διάφορα επίπεδα και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος.

Η απόφαση του Καρυπίδη

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ξέρει τα υπέρ, ξέρει και τα κατά του γερμανού προπονητή. Δεν παραγνωρίζει ότι έχει συνεισφορά στον αγωνιστικό τομέα, όμως, θα ήθελε να βλέπει περισσότερους ποδοσφαιριστές στην εξίσωση, που λέγεται ενδεκάδα, και πιο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Οπως προαναφέραμε, η προφορική συμφωνία, λογικά θα περάσει και σε επίσημα έγγραφα, αλλά μέχρι να συμβεί, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο επικεφαλής της ΠΑΕ θα λάβει αρκετούς παράγοντες υπόψη του, μέχρι να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Μίκαελ Ενινγκ.

+ Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν αναφερθεί με θετικά σχόλια για τον Γερμανό και ορισμένοι  εξ' αυτών βρίσκονται σε συζητήσεις για παραμονή, όπως ο Γκάμα. Θα ήταν θετική εξέλιξη για τον Ενινγκ, αν όσοι τον εκτιμούσαν, έμεναν στην ομάδα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

+ Eίναι δεδομένο πως ο Καρυπίδης δεν βιάζεται να κλείσει... αύριο τον Ενινγκ. Αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση της χώρας, αλλά και της ΠΑΕ, δεν χρειάζεται βιαστικές αποφάσεις, καθώς ο κορωναϊός αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά, τις επιχειρήσεις και τις οικονομικές συμφωνίες. Αρα, πριν λάβει την όποια απόφαση, οφείλει να ξέρει τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στον 54χρονο προπονητή.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.