Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν κρίση και αντιδρούν. Λογικό

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

H αναγνώριση της προσφοράς του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και ο σεβασμός προς το πρόσωπό του, δεν εμποδίζουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη συντριπτική πλειονότητά τους, να αντιλαμβάνονται τις δυσλειτουργίες της ΠΑΕ, τις ολιγωρίες, τα λάθη της, ούτε και αφαιρούν το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα για όλες αυτές τις αδυναμίες, κάθε φορά που γίνονται επιζήμιες. Ναι, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε σε μια περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες εάν δεν εμφανιζόταν ο Ιβάν και αν δεν γινόταν μεγαλομέτοχος το καλοκαίρι του 2012, αλλά και κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι στον δρόμο της προόδου του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη γίνονται τροχοπέδη κάποιες ανορθρογραφίες που αδικούν τις προσπάθειες του ίδιου αλλά και της ομάδας. Το χρήμα του Ιβάν, που απέτρεψε την οικονομική καταστροφή, είναι δεδομένο. Μόνο που δεν αρκεί για να μένει πάντα ο ΠΑΟΚ ψηλά, σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό, στο διοικητικό, στο οργανωτικό και στη δημόσια εικόνα τόσο της ΠΑΕ όσο και της ομάδας.

Η λιτή ανακοίνωση των συνδέσμων είναι γεμάτη από περιεχόμενο με νόημα. Εστιάζει σε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο, μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε μόνο φέτος το καλοκαίρι. Οι σύνδεσμοι το ονομάζουν έμμεσα «έλλειψη σοβαρότητας» και, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, έχουν απόλυτο δίκιο.

«Θεωρήσαμε, λένε, ότι μετά από την περσινή χρονιά, σε συνδυασμό με το ότι ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με το γνωστό θέμα των δελτίων, διοίκηση και υπεύθυνοι θα λειτουργούσαν πιο σοβαρά για να μην εκτίθεται ο σύλλογος. Κάναμε λάθος! Τόσο η διαχείριση της ομάδας όσο και αυτή των παικτών του ΠΑΟΚ, εξέθεσε και φέτος τον Σύλλογο, έχοντας ως συνέπεια η ομάδα να διακατέχεται από προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης.

Εσείς που είστε υπεύθυνοι για αυτή την εικόνα, είστε υποχρεωμένοι να σέβεστε οποιονδήποτε έχει προσφέρει στον σύλλογο και να του φέρεστε όπως αρμόζει με γνώμονα πάντα το καλό του ΠΑΟΚ... Απαιτούμε, λοιπόν, να πάρει άμεσα θέση η ΠΑΕ και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος για τον φετινό σχεδιασμό της ομάδας. Είστε υποχρεωμένοι να μας εξηγήσετε γιατί εκθέσατε τον Σύλλογο και δεν διαχειριστήκατε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό πολλές υποθέσεις».

Προσωπικά, δεν έχω την απαίτηση να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο Ιβάν, αν και, εδώ που λέμε, έχει πολύ καιρό να μιλήσει δημόσια και να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ας δώσουν οι άμεσοι συνεργάτες του. Ας απαντήσουν οι κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής. Οπως βλέπουν, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ... καταλαβαίνουν.

Αντιλαμβάνονται τα πάντα. Νιώθουν. Κρίνουν. Βγάζουν συμπεράσματα. Κι όταν διαπιστώνουν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν (και όχι η ταλαίπωρη ΠΑΕ ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων) στερείται σοβαρότητας και εκθέτει τα τέσσερα γράμματα, αντιδρούν. Δεν είναι λογικό;

ΥΓ. Την Τετάρτη δίνει συνέντευξη Τύπου ο Ολαφ Ρέμπε. Ως νεοφερμένος είναι ίσως άδικο να “απολογηθεί” μόνο αυτός, αλλά, όπως και να το κάνουμε, εκφράζει την ΠΑΕ. Το ζητούμενο είναι να πει αλήθειες και να λύσει εύλογες απορίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.