«Οι οπαδοί της Μπενφίκα δε θέλουν τον Ζέσους – Να βγάλει ταλέντα ο Άρης, όπως ο ΠΑΟΚ»

Χάρης Δημαράς07 Σεπτεμβρίου 2020

Ζει τα τελευταία χρόνια στην παραθαλάσσια πόλη Ναζαρέ της Πορτογαλίας (περίπου μία ώρα από τη Λισαβόνα) και ολοκληρώνει το διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη και της ΑΕΚ, Γιάννης Φυσέκης, μπορεί να κρέμασε σε νεαρή ηλικία τα γάντια του, αλλά η ζωή του στην χώρα τη ιβηρικής εμπεριέχει πολύ ποδόσφαιρο, καθώς ασχολείται με το μπιτς σόκερ (η Ναζαρέ φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα) αλλά και με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. 

Παράλληλα, παρακολουθεί στενά και την πορεία της Μπενφίκα, καθώς η σύζυγός του και μητέρα των διδύμων παιδιών τους, είναι οπαδός των «αετών» της Λισαβόνας. Μιλώντας στην εκπομπή Action Zone και τον Χάρη Δημαρά αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Champions League, στον Άρη, αλλά και τον κορωνοϊό, μιας που είναι κοντά στο αντικείμενο των σπουδαών του.

Αρχικά αναφέρθηκε στην Μπενφίκα:

«Όι Πορτογάλοι λένε ό,τι και οι Έλληνες. Δεν τους άρεσε ιδιαίτερα η κλήρωση γιατί έκαναν μεγάλο άνοιγμα φέτος. Γι' αυτούς είναι πιο κομβικό το ματς και μάλιστα ξέρουν ότι είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, στα οποία συνήθως ευνοείται ο πιο αδύναμος. Η τελευταία μεταγραφή κόστισε 25 εκατ. και έχουν αγωνία. Την έχω παρακολουθήσει αρκετά την Μπενφίκα, η γυναίκα μου είναι οπαδός της  και την ενοχλούσα πέρυσι λέγοντας ότι θα το πάρει η Πόρτο. Τελικά δικαιώθηκα! Εχουμε μια έμμεση επικοινωνία και με τον Βλαχοδήμο και τον Σάμαρη. Τους παρακολουθώ. Δε μου άρεσε η Μπενφίκα όταν τελείωσε το πρωτάθλημα. Όταν όμως αλλάζει ο προπονητής και γίνονται μεταγραφές, αλλάζει το κλίμα και θα είναι πιο ανταγωνιστική».

Για το κλίμα σε βάρος του Ζέσους:

«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους οπαδούς. Τους άφησε και πήγε στη Σπόρτινγκ και αυτό δεν του το έχουν συγχωρέσει ακόμη. Ο πρόεδρος της Μπενφίκα προτίμησε μια ασφαλή επιλογή, αλλά δεν άρεσε αυτό στους οπαδούς. Είναι σε πίεση ο Ζέσους. Οι οργανωμένοι κι εδώ όπως και στην Ελλάδα έχουν άποψη και την εκφράζουν. Όπως έγινε και με τον Άρη με τη Σάλκε, που οι οπαδοί είπαν όχι στο φιλικό γιατί είναι με την Ντόρτμουντ, Το καταλαβαίνω και σεβαστό όμως πρέπει να καταλάβουν ότι η διοίκηση πρέπει να αποφασίζει με τα δικά της κριτήρια».

Για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ:

«Είναι αποτέλεσμα δουλειάς που χρόνια γίνεται. Ακόμη και φίλοι μου Αρειανοί λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην ακαδημία και η δουλειά φαίνεται. Είναι θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα ήθελα κι άλλες ομάδες να το κάνουν. Θέλω να βοηθήσω ακόμη κι εγώ από το εξωτερικό να το κάνει και ο Άρης. Βλέποντας Τζόλη και Μιχαηλίδη να παίζουν στο Τσάμπιοννς Λιγκ δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με έμπειρους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Για τον κορωνοϊό:

«Δεν έχω εξειδίκευση στο θέμα του κορωνοϊού και δεν έχει η γνώμη μου την ίδια βαρύτητα με των λοιμωξιολόγων. Εχω όμως τις βασικές γνώσεις. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη αλλά είναι δεδομένο πως η οργάνωση των κρατών δεν ήταν καλή, γίνονται λαθη και μπορεί να γίνονται και χοντρά λάθη. Αν την κατάσταση εκμεταλλεύονται κάποιες μεγάλες εταιρίες, αυτό γίνεται από την αρχή του κόσμου. Μην τα συγχέουμε. Αλλο αν υπάρχει κορωνοϊός και άλλο πώς κρίνουμε τα μέτρα. Η αδελφή μου που δουλεύει σε νοσοκομείο στη Σουηδία νόσησε, οπότε τι να πούμε, ότι δεν υπάρχει;».

Για τη φετινή σεζόν του Άρη:

«Δε χρειάζεται πίεση, θεωρώ ότι ο Άρης θα φτάσει ψηλά χωρίς να το λέει και να βάζει πίεση, θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Χρειάζεται υπομονή και πίστωση χρόνου, Ξεκινώντας από τις υποδομές να αρχίσει να δημιουργεί και να έχει δικά του παιδιά. Σκεφτείτε ότι τώρα υπαρχουν 4-5 παιδιά από κάτω. Μακάρι να βγάζεις κάθε χρόνο 2 παιδιά. Πρέπει να στηριχθεί περισσότερο στα ταλέντα του». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.