Οι ομάδες-αποκάλυψη της φετινής χρονιάς

Metrosport Team12 Μαρτίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Με αφορμή τις προκρίσεις των Λειψία και Αταλάντα στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σας παρουσιάζουμε τις ομάδες που αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς και έχουν αποδείξει ότι ήρθαν για να μείνουν. Σύλλογοι που επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά ότι ο Δαβίδ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και να κερδίσει τον Γολιάθ και ότι δεν αποκαλούν αδίκως το ποδόσφαιρο ως τον βασιλιά των σπορ!

Serie A

Αταλάντα: Κάνει όνειρα με φόντο τα αστέρια!

Ταβάνι της μόνο η κορυφή. Η φετινή «παρέα» από το Μπέργκαμο εντυπωσιάζει σε Ιταλία και Ευρώπη. Η "Σταχτοπούτα" του Τσάμπιονς Λιγκ μετατράπηκε σε υπολογίσιμη δύναμη του ευρωπαικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται δίκαια στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σταθερά ανοδική η πορεία της τα τελευταία χρόνια στην Serie A, ωστόσο φέτος έγινε η αγωνιστική απογείωση της. Πλέον, σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Με 70 (!!!) γκολ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και από τις καλύτερες στην Ευρώπη, με την επιθετική της γραμμή να προκαλεί..τρόμο! Το γήπεδο της (Ατλέτι Ατζούρι ντ’Ιτάλια) γεμίζει ασφυκτικά σε κάθε της παιχνίδι με την ατμόσφαιρα να σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Στα τελευταία 15 ματς έχει μόλις 3 ήττες και 11 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Παίκτες κλειδιά: Ο MVP της ομάδας είναι ξεκάθαρα ο Γιόσιπ Ίλισιτς. Ο Σλοβένος κάνει μαγικά πράγματα και αυτό το μαρτυρούν και οι αιρθμοί του. 15 γκολ και 8 ασίστ στο Ιταλικό πρωτάθλημα, συνολικά 22 σε όλες τις διοργανώσεις. Πραγματικά ασταμάτητος. Μετά τον Ίλισιτς αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Αργεντινός Παπου Γκόμεζ. Με10 ασίστ έρχεται δεύτερος στην σχετική λίστα και αποτελεί τον “μαέστρο” της Ιταλικής θεάς, όπως είναι το ψευδώνυμο της.

Το ματς που ξεχωρίσαμε από την φετινή της πορεία:


Λάτσιο: Φουλ για Σκουντέτο οι Ρωμαίοι!

Οι «Λατσιάλι» στις 9 Ιανουαρίου του 2020 συμπλήρωσαν 120 χρόνια ζωής και θέλουν να το γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση δηλαδή του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Πάνε 20 χρόνια από τον προηγούμενο τίτλο της (σε επίπεδο πρωταθλήματος) και το συγκεκριμένο σενάριο όλο και γιγαντώνεται στο μυαλό κάθε οπαδού της ομάδας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 62 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από την πρώτη Γιουβέντους. Σε 26 αγώνες πρωταθλήματος έχει 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, έχοντας σκοράρει 60 γκολ – δεύτερη καλύτερη πίσω από την Αταλάντα-. Στην άμυνα «μασάει σίδερα», καθώς έχει δεχθεί μόνο 23 τέρματα, έχοντας τα πρωτεία στην συγκεκριμένη κατηγορία. 

  Παίκτες κλειδιά: Έχει στο ρόστερ της τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε ξαναγεννήθηκε στην Ρώμη και αποτελεί μία καλοδουλεμένη μηχανή των γκολ. 27 τέρματα σε 26 φετινά παιχνίδια στην Serie A, πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 21 θέτει πλεον εαυτόν ως φαβορί για το χρυσό παπούτσι και τον τιμητικό τίτλο του κορυφαίου γκολτζή της γηραιάς Ηπείρου. Η Λάτσιο κατέχει την πρωτιά και στον πίνακα των ασίστ με τον Λουιζ Αλμπέρτο να τις μοιράζει με το..τσουβάλι (13). Αρχιτέκτονας όλου αυτού ο γνωστός σε όλους μας, Φιλιπο Ιντζάγκι που δείχνει να το..κατέχει και εκτός των αγωνιστικών ορίων! 

Το ματς που ξεχωρίσαμε από την φετινή της πορεία:


Bundesliga

Γκλάντμπαχ: Κυνηγώντας την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ

H Μπορούσια Γκλάντμπαχ έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις υψηλές θέσεις του γερμανικού ποδοσφαίρου, ωστόσο φέτος θέλει να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας τον 43χρονο Μάρκο Ρόουζ στο τιμόνι της ξεκίνησε δυνατά την χρονιά οδηγοντας μέχρι και την κούρσα στην Bundesliga για κάποιο διάστημα. Αυτό δεν συμβαίνει πια με τους «λύκους» να έχουν υποχωρήσει στην 5η θεση, δίχως αυτό να σημαίνει οτι παύει να είναι μια εξαιρετική ομάδα που προκαλεί θαυμασμό με τον τρόπο που αγωνίζεται και την διαχρονική συνοχή της.

Σήμερα, βρίσκεται στην 5η θέση και κυνηγάει με αρκετές πιθανότητες την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αν τα καταφέρει θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της που θα συμμετέχει στους ομίλους. Την προηγούμενη την συναντάμε στο σύντομο παρελθόν, την σεζον 2015/16. Έχει αυτή τη στιγμή την τρίτη καλύτερη άμυνα στην Γερμανία, έχοντας δεχθεί μόνο 29 γκολ!

Παίκτες κλειδιά: Τα βιολιά στην επιθετική της γραμμή είναι οι Alassane Plea και Marcus Thuram που μαζί έχουν πετύχει 14 γκολ και έχουν μοιράσει και 15 ασίστ, οδηγώντας την Γκλάντμπαχ στα..αστέρια! 

Το ματς που ξεχωρίσαμε από την φετινή της πορεία:


Premier League

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Όλοι είμαστε Σέφιλντ!

Φέτος γίναμε όλοι Σέφιλντ. Οι λεπίδες από το ιστορικό Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση ως νεοφώτιστοι. Φοβερή ομάδα, συμπαγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα από την αγάπη και την στήριξη του κόσμου της και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Πρέμιερ. Τελευταία έχει υποχωρήσει στην 7η θέση, αλλά είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πέμπτη Μάντσεστερ. Τρομερή δουλειά από τον προπονητή της Κρις Γουάιλντερ, που νιώθει όσο λίγοι, το DNA της ομάδας. 

Συνεχίζει και στο κύπελλο Αγγλίας, θα αγωνιστεί κόντρα στην Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ. Έχει μέχρι σήμερα την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά την Λίβερπουλ (μόλις 25 γκολ σε 28 ματς). Πολύ ισορροπημένη ομάδα, ένα πραγματικό σύνολο που δρα σαν οικογένεια , τοποθετώντας την ομάδα πάνω από οποιαδήποτε προσωπική διάκριση. Παίκτες που ξεχώρισαν: Λουντσταρμ – δεν έχει χάσει ματς- (4 γκολ, 4 ασίστ) και ο αρχηγός Μπιλ Σαρπ (3 γκολ σε 21 συμμετοχές). 

Το ματς που ξεχωρίσαμε από την φετινή της πορεία:


La Liga

Χετάφε : Η ταπεινή «κυρία» της Μαδρίτης

Η ιστορία της αποτελεί κίνητρο για πολλές ομάδες. Προβιβάστηκε στην La Liga το 2017 και 3 χρόνια μετά βρίσκεται στις 4 πρώτες θέσεις και πανάξια στους 16 του Γιουροπα Λιγκ. ΟΜΑΔΑ με όλη την έννοια και την σημασία της λέξης, με «καπετάνιο» και δημιουργό της τον Ισπανό Ζοσέ Μπορνταλάς. Απέκλεισε δίκαια τον Αγιαξ (2-1) στην Ολλανδία (2-0) στην Ισπανία και κάνει όνειρα για μία ιστορική ευρωπαική πορεία που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει ο σύλλογος (Θεού θέλοντος και κορωνοιού επιτρέποντος).

Τα μεγάλα αστέρια: Ο Angel Rodriguez και ο Χόρχε Μολινα μαζί έχουν 15 γκολ από τα συνολικά 37 της ομάδας τους και παίρνουν από το χέρι τους Μαδριλένους με σκοπό να τους οδηγήσουν μέχρι την κορυφή του βουνού της La Liga. Ένα βαθμό κάτω από την τρίτη Σεβίλλη, κοιτάζει πλέον όλους τους μεγάλους στα μάτια.. 

Το ματς που ξεχωρίσαμε από την φετινή της πορεία:


Super League 1

ΟΦΗ: Οι Κρητικοί επέστρεψαν για τα καλά!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας του Ηρακλείου δεν περίμενε την φετινή πορεία και την είσοδο της ομάδας στα play-off. Ο ΟΦΗ εντυπωσίασε, έπαιξε ομολογουμένως όμορφο ποδόσφαιρο και μπήκε στην κλειστή λίστα των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου για την φετινή χρονιά. Οι Κρητικοί εκπέμπουν υγεία από παντού και με τον Γιώργο Σίμο να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άκρη του πάγκου κάνουν όνειρα Ευρώπης, 20 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία τους εκεί.

 Παίκτες κλειδιά: Ναμπί και Φιγκειρέδο έκαναν πράγματα και θαύματα, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιμονή του Γιώργου Σαμαρά για να τους φέρει στην Ελλάδα και στην Κρήτη το Καλοκαίρι. Οι 10 ασίστ και τα 7 γκολ που προσέφεραν μαζί ο Αργεντίνος και ο Μαροκινός επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω το σκεπτικό μας.

Το ματς που εμείς ξεχωρίσαμε δεν προέρχεται από την φετινή χρονιά. Έρχεται από το περσινό μπαράζ και το γκολ-φάουλ του Ναμπί στις καθυστερήσεις το οποίο κράτησε τους μαυρόασπρους στην μεγάλη κατηγορία!  




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.