Οι «ντόπες» του Ιβάν Σαββίδη, και η παραδοχή του Ινγκασον

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2021

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μαϊο επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε βασικό θέμα του αφιερώματος που έκανε το κανάλι του ΠΑΟΚ για το 2021 που βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του.

Από την ταινία του ΠΑΟΚ παραθέτουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία της προετοιμασίας των παικτών για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Ινγκασον καθώς παραδέχεται αρκετούς μήνες πριν, πως έκανε λάθος εκτίμηση με τον τραυματισμό του, ένα γεγονός που του στέρησε την δυνατότητα να παίξει για αρκετούς μήνες. Αλλωστε μόλις πρόσφατα επανήλθε και πάλι στην ενεργό δράση. Ο Ινγκασον μάλιστα δήλωνε πριν από τον τελικό:

“Οι ημέρες πριν από τον τελικό ήταν λίγο...σουρεαλιστικές, γιατί την Τετάρτη πριν από τον μεγάλο αγώνα έκανα την επέμβαση, είχα αγωνιστεί με ενέσεις στον ημιτελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Εκείνη την στιγμή ήμουν λίγο αφελής. Δεν θεωρούσα ότι ο τραυματισμός μου, ήταν τόσο σοβαρός. 

Μετά τις εξετάσεις που κάναμε μετά τον ημιτελικό ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να κάνω την επέμβαση. Δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν εκεί για την ομάδα. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, αλλά αυτό που σου δίνει κίνητρο είναι να έχεις να περιμένεις κάτι. Όπως είχα εγώ το Σάββατο.

Πολύ σημαντική όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ήταν και η συζήτηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, σε τηλεδιάσκεψη, στο ξενοδοχείο που κατέλυσαν τα μέλη της αποστολής του Δικεφάλου, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ιβάν Σαββίδης απευθυνόμενος στους παίκτες είπε: “Γιατί είστε υπό πίεση; Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσετε λίγο. Δεν είναι μία κατάσταση, η οποία πρέπει να προσδιορίσει όλη την διάθεσή σας. Τι θα ήθελα να σας πω: Πρώτον, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά προληπτικός. Το ΟΑΚΑ θα έλεγα είναι ένα γήπεδο, αρκετά τυχερό για εμάς. 

Θέλω εσείς αύριο να βγείτε στο γήπεδο και σε αυτο το τυχερό γήπεδο να δείξετε χωρίς φόβο, ότι έχετε. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, αλλά πρέπει να δώσετε όλο σας το είναι. Ώστε να αποδείξουμε σε όλους, ότι εμείς ήρθαμε εδώ, για να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε κάποιους τίτλους.

 Στον τελικό θα νικήσει αυτός που πιστεύει στην δύναμή του. Κι αν ανάμεσα σας, υπάρχει κάποιος που έχει επιφυλάξεις για τον τελικό, να μην μπει καν στο γήπεδο. Οποιος μπει στο γήπεδο, θα είναι παίκτης που θα παλέψει χωρίς φόβο για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ”.

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο Βιεϊρίνια που ως αρχηγός είπε τα εξής: “Εχουμε παίξει τελικούς ως σύλλογος. Ξέρουμε ποιόν έχουμε ως αντίπαλο. Πιστεύω ότι μπορούμε να του υποσχεθούμε ένα πράγμα. Το ίδιο που υποσχόμαστε σε κάθε τελικό. Να τα δώσουμε όλα, πρώτα για εμάς, μετά για αυτόν, για τους φιλάθλους. Είμαι 100% σίγουρος όπως και όλοι όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα, πως θα είμαστε χαρούμενοι. Θα τον περιμένουμε όλοι μαζί για να του παραδώσουμε το Κύπελλο”.

Αμέσως μετά ο Ιβάν Σαββίδης απευθυνόμενος στους παίκτες υποστήριξε: “Αυτά λοιπόν, ακολουθήστε το πρόγραμμα και τις προπονήσεις σας. Και η επιτυχία θα είναι δική μας”.

Ακολούθησαν χειροκροτήματα των παικτών και του ιδίου του Σαββίδη μετά την ομιλία.

Στο βίντεο φαίνεται ακόμη η προετοιμασία των παικτών την παραμονή του τελικού στο ξενοδοχείο, η συνομιλία του Τσιγγάρα με τον Μιχαηλίδη, η παρουσία του Γιώργου Μαυρίδη στο δωμάτιο που βρίσκονταν αρκετοί παίκτες. Εκεί όπου για γούρι, έκανε τατουάζ, το πρώτο σήμα του ΠΑΟΚ στον Τσιγγάρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.