Οι νέοι πίνακες διαιτητών, ο πελάτης που δεν πείθεται από το «μαϊμού» προϊόν και οι καταγγελίες Σάββα Δημητριάδη

Βασίλης Μάστορας07 Ιουλίου 2022

Η αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββα Δημητριάδη, μετά την ανακοίνωση των διαιτητών ποδοσφαίρου για την περίοδο 2022-’23 ήταν αναμενόμενη. Εκτός των άλλων ήταν θεσμική του υποχρέωση να υπερασπιστεί τα μέλη της οικείας Ενωσης, καθώς θεωρεί ότι η απόφαση της ΚΕΔ αδικεί τους διαιτητές της ΕΠΣ Μακεδονίας. 

Παρότι κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ο κ. Δημητριάδης σήκωσε τη «σημαία της επανάστασης» αξιολογώντας υποκειμενικά τους πίνακες, έχω την άποψη ότι τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του έχουν βάση. Αλλωστε κάτι περισσότερο ξέρει για τα «μαγειρέματα» που γίνονται.

«Είναι μία Επιτροπή Εξυπηρέτησης ρουσφετολογικών ακουσμάτων ημετέρων αδιαφορώντας για το διαιτητικό αύριο των ΕΠΣ. Δυστυχώς αυτά που δηλώσαμε ως ΕΠΣ Μακεδονίας πριν από έξι μήνες επαληθεύονται» αναφέρει στην γραπτή του δήλωση και συμπληρώνει: «Ο κ. Κλάτενμπεργκ και οι συν αυτώ συνεργάτες του, Ελληνες αξιωματούχοι της ΚΕΔ, πρέπει να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Δεοντολογίας για την μεροληπτική τους κρίση στους πίνακες διαιτησίας. Επιλογές με μοναδικό κριτήριο την αποδοχή της ύπαρξής τους στην ΚΕΔ για όσες Ενώσεις οι επαγγελματικές ομάδες που ανήκουν σ’ αυτές ψήφισαν την ανανέωση της παραμονής τους». Βαριές κουβέντες οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Γιατί καθημερινά πρόεδρος ΕΠΣ δεν καταγγέλλει, αδιαφανείς διαδικασίες και μεροληπτική κρίση στους πίνακες διαιτησίας.

Είναι όμορφα τα αφηγήματα για επαγγελματική διαιτησία και την επιστροφή της «στα χέρια των Ελλήνων», αλλά όσο εξακολουθούν να υπάρχουν σκιές για τον καταρτισμό των πινάκων, θα παραμένει η αμφισβήτηση των διαιτητικών «σφυριγμάτων». Η καχυποψία είναι αυτή που «σταυρώνει» το ποδόσφαιρο και απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα. Κι όταν ο «πελάτης» φεύγει οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αναζητήσουν τους λόγους. Το να γεμίσουν τα ράφια ενός μαγαζιού (βλέπε ομάδα) με καλά εμπορεύματα (βλέπε μεταγραφές), δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Αν ο πελάτης-φίλαθλος δεν μείνει ευχαριστημένος, υπάρχει πρόβλημα. Είναι σα να επιχειρεί κάποιος να πείσει έναν πελάτη για την ποιότητα ενός μαϊμού προϊόντος. Αυτό είναι, χρόνια τώρα, το μεγάλο πρόβλημα του εγχώριου ποδοσφαίρου, αλλά όπως φαίνεται τα μικροσυμφέροντα και οι μικροπολιτικές είναι πιο ψηλά από την βελτίωση της αξιοπιστίας τού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ολες οι ΕΠΣ κατά καιρούς, μπήκαν σ’ αυτό το αλισβερίσι με την κεντρική εξουσία της ΕΠΟ. Ούτε το καπέλο των υπερεθνικών ομοσπονδιών στην ΚΕΔ, τόσα χρόνια δεν άλλαξε τίποτε. Γιατί απλούστατα το σύστημα είναι περισσότερο ισχυρό και ρουφάει όλες τις καλές προθέσεις για αλλαγή. Οπότε όσο οι ιδιοκτήτες δεν βάζουν ένα φρένο σ’ αυτό το αλισβερίσι και συμμετέχουν ή απλώς είναι παρατηρητές γιατρειά δεν υπάρχει. Ούτε είμαι σίγουρος ότι ο κ. Δημητριάδης θα αντιδρούσε με την ίδια θέρμη αν αξιοποιούνταν περισσότεροι διαιτητές από την ΕΠΣΜ. Γιατί το ζήτημα είναι η συνολική διαδικασία, όπως την περιγράφει στον καταγγελτικό του λόγο ο κ. Δημητριάδη και όχι ποια Ενωση αισθάνεται αδικημένη.

FOCUS

Τα… σαϊνια του Παναθηναϊκού που απέρριψαν τον Περέα, ο οποίος χθες μεταγράφηκε στην Στουτγκάρδη από τον ΠΑΣ Γιάννινα έναντι του ποσού των 2,4 εκατ. ευρώ, παραμένουν ακόμη στο τιμ σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού; Λάθη πάντα γίνονται αλλά το ότι κράτησαν οι «πράσινοι» το 20% σε περίπτωση μεταπώλησης δεν τους αθωώνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.