Οι Νάγκετς έγραψαν ιστορία, 2-0 για τους Σέλτικς

Γιώργος Πετρίδης02 Σεπτεμβρίου 2020

Με δύο αγώνες συνεχίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Οι Ντένβερ Νάγκετς ολοκλήρωσαν την ανατροπή επί των Τζαζ και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης ενώ στους ημιτελικούς της Ανατολής, οι Σέλτικς έκαναν το 2-0 επί των Ράπτορς.

Το εις βάρος τους 1-3 δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να έχει η σειρά αυτήν την εξέλιξη. Μόνο 11 ομάδες στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ είχαν επιστρέψει από αυτή τη θέση και πήραν την πρόκριση. Οι Νάγκετς έγιναν η 12η! Επικράτησαν των Τζαζ με 80-78 και πέρασαν στα ημιτελικά της Δύσης μέσα από ένα δραματικό φινάλε.

Ο κορυφαίος σήμερα των Νάγκετς Νίκολα Γιόκιτς με ένα «χουκ» μπροστά στον Ρούντι Γκομπέρ στα 27'' διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού στη συνέχεια χάθηκαν εκατέρωθεν επιθέσεις, με τον Μάικλ Κόνλεϊ να αστοχεί στο τελευταίο σουτ για τους Τζαζ. Ο Γιόκιτς είχε 30 πόντους με 4/4 βολές, 10/18 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 14 ριμπάουντ. Ο Σέρβος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Νάγκετς μετά τον Ντέιβιντ Τόμπσον που είχε 37 πόντους το 1978, που σημείωσε «30άρα» σε Game 7.

Ακόμη, ο Τζαμάλ Μάρεϊ είχε 17 πόντους και ο Πόρτερ 10 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Για τους Τζαζ ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 22 πόντους και ο Ρούντι Γκομπέρ 19 και 18 ριμπάουντ.

Έτσι τελείωσε μία σειρά που θα τη θυμόμαστε για καιρό, αφενός λόγω της εξέλιξης της αλλά αφετέρου και χάρη στο μνημειώδες τετ-α-τετ του Ντόνοβαν Μίτσελ με τον Τζαμάλ Μάρεϊ που σημείωσαν αθροιστικά 475 πόντους σε αυτή τη σειρά, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο «matchup» στην ιστορία των πλέι οφ! Το προηγούμενο ήταν αυτό του Τζέρι Ουέστ και του Τζον Χάβλιτσεκ που είχαν αθροιστικά 463 πόντους στη σειρά των τελικών του 1969!

Πολύ νωρίς κινδυνεύει να σβήσει το όνειρο του repeat για τους πρωταθλητές Ράπτορς που βρίσκονται πια στο 0-2 με τους Σέλτικς, για τα ημιτελικά της Ανατολής. Οι «Κέλτες» τα κατάφεραν παρότι βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 12 πόντους. Με τον τρομερό Τζέισον Τέιτουμ να τους οδηγεί από το -8 στο +6 του 93-87, έφτασαν στη νίκη με 102-99 και στο 2-0.

Ο ολ σταρ γκαρντ είχε 34 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ και μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης των Σέλτικς με τρεις «30άρες» πλέι οφ, πριν γίνει 24 ετών αφού είναι μόλις στα 22 του χρόνια! Πέραν του Τέιτουμ, ο Μάρκους Σμαρτ είχε 19 πόντους και ο Κέμπα Ουόλκερ 17 αλλά με 6/18 σουτ. Από την άλλη πλευρά, οι Ράπτορς που εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, πήραν 20 πόντους και επτά ριμπάουντ από τον Ανινόμπι ενώ 19 πόντους αλλά με 8/22 σουτ είχε ο Βαν Βλιτ, 17 με οχτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα ο Σιακάμ και 17 πόντους με πέντε ριμπάουντ, επτά ασίστ, τέσσερα κλεψίματα αλλά 0/7 τρίποντα ο Κάιλ Λόουρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.