Οι μουσουλμάνοι ζητούν από τον Ερντογάν να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για μουσουλμανική προσευχή

Metrosport Team02 Μαΐου 2020

Μουσουλμάνος ιερωμένος θεωρεί ότι αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται έπειτα από την επέλαση του κορωνοϊού, στη γειτονική χώρα καθώς και σε όλο τον  κόσμο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων Τουρκίας, Χασάν Τουρού, ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επιτρέψει να ανοίξει το ιστορικό μνημείο, ώστε να γίνει μουσουλμανική προσευχή, όπως είχε συμβεί παλαιότερα από τον Μωάμεθ τον Πορθητή την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση της Πόλης.

«Ας προσευχηθούμε την πρώτη Παρασκευή στην Αγία Σοφία για να δείξουμε στον κόσμο ότι χτίζεται μία νέα Τουρκία. Οι προετοιμασίες για τη δεύτερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων. Με την προσευχή την πρώτη Παρασκευή (μετά την άρση των μέτρων) πρέπει να δοθεί το μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο ότι το χαλιφάτο ακόμη ζει και ότι οι κοινότητες που ζουν υπό τη σκιά της οθωμανικής δικαιοσύνης δεν πέθαναν. Η Αγία Σοφία είναι το μέσο για να επέλθει η Ανάσταση στον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε όλοι μαζί -με την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία- ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία», αναφέρει ο Χασάν Τουρού. 

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την μετά από 916 χρόνια σε τζαμί». 

Ο ίδιος επικαλείται μία φράση την οποία ισχυρίζεται πως την έχει πει ο Μωάμεθ ο Πορθητής και σύμφωνα με την οποία, «Όσοι προσπαθήσουν να μετατρέψουν το τζαμί μου σε κάτι διαφορετικό, θα έχουν την κατάρα του Αλλάχ, των αγγέλων και όλων των μουσουλμάνων! Είθε να βρίσκονται σε έναν συνεχή και ατέρμονο αγώνα! Είθε να μη βρεθεί κανείς να τους κοιτάξει στο πρόσωπο ή να ζητήσει από τον Αλλάχ να τους συγχωρήσει!».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.