Οι μνήμες ξυπνούν! Ο Σβι Σερφ θυμάται τις «μάχες» ΠΑΟΚ - Άρη

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σβι Σερφ.

O γνωστός και ως...«Σβίκα», που συνέδεσε το όνομα του με τη χώρα μας και ειδικότερα με τη Θεσσαλονίκη, καθώς πέρασε τόσο από τον Άρη όσο και από τον ΠΑΟΚ, θυμήθηκε τις μεγάλες στιγμές πριν τα ντέρμπι της πόλης, τη σχέση του με τον Κοντομηνά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ήττα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για την χρυσή οδοντογλυφίδα που τον σημάδεψε και τα όσα κάνει τώρα στη ζωή του: «Συνεχίζω να έχω τη χρυσή οδοντογλυφίδα που μου είχε κάνει δώρο ο Άρης, είναι σε περίοπτη θέση μαζί με τα άλλα τρόπαια. Αυτή τη στιγμή διδάσκω σε ακαδημία προπονητών, μαθαίνω για το μπάσκετ, αγαπάω το μπάσκετ, περιστρέφομαι γύρω από το μπάσκετ, ενώ έχω και μία θέση σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα, στον οποίο αναλύω μπάσκετ αλλά και ποδόσφαιρο, καθώς παρακολουθώ τι συμβαίνει. Πρόσφατα είδα και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα ενώ βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ δεν πάει καλά σε αντίθεση με τον Άρη που τα πηγαίνει πολύ καλά. Όταν εγώ ήμουν στην Ελλάδα δεν μπορούσα να διαβάσω εφημερίδες, ενώ τώρα υπάρχει το translate».

Για τις «μάχες» ΠΑΟΚ και Άρη: «Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια. Παλαιότερα, η Θεσσαλονίκη ήταν η Μητρόπολη του μπάσκετ , καθώς υπήρχαν οι ημέρες δόξας του Άρη, ο ΠΑΟΚ που ήταν στην κορυφή. Σε αυτά τα παιχνίδια, υπήρχε η μεγάλη πίεση των οπαδών, το μπάσκετ ήταν το πρώτο άθλημα της πόλης. Απέναντι στον Άρη, είχα χάσει το πρώτο μου παιχνίδι και ζητούσαν να με διώξουν από τη θέση του προπονητή, αυτό δεν έγινε και τελικά βγήκαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό: «Στο Τελ Αβίβ υπήρχε μία κόντρα μεταξύ των ομάδων, αλλά δεν ήταν όπως είναι στην Ελλάδα. Ως προπονητής του ΠΑΟΚ μπήκα στο Αλεξάνδρειο και όσα είδα στα πρόσωπα των οπαδών των δύο ομάδων ήταν φανταστικό».

Αναφορικά με την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ: «Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα αναβολικά, ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Με είχε καλέσει ο Κοντομηνάς και μου είπε, ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα και εγώ δεν θα είχα τα χρήματα για να συνεχίσω. Η παρουσία του στην Αθήνα αλλά και η σχέση του με τον κόσμο έπαιξε το δικό της ρόλο στο να μην συνεχίσει. Ήταν δύσκολο να καταφέρει να διαχειριστεί την ομάδα εξ αποστάσεως».

Για τους φίλους που έχει κρατήσει από τη Θεσσαλονίκη: «Είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη τελευταία φορά πριν 5 χρόνια, ελπίζω να έρθω ξανά και θα έρθω ξανά. Δεν το είπα βέβαια νωρίτερα και θέλω να το πω. Ο Κοντομηνάς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με το γεγονός πως οι ομάδες των Αθηνών είχαν μεγαλύτερη πρόσβαση στην Ομοσπονδία, ενώ από τους καλύτερους μου φίλους ήταν ο Στράτος Κωσταλάς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.