Οι μετοχές, οι εγγυητικές και οι 22 ημέρες προθεσμία

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Ιουνίου 2020

Το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Άρης από τον Δημήτρη Γουλιέλμου σε φυσικά πρόσωπα εξελίσσεται σε πιο απλό σε σχέση με την προσπάθεια έκδοσης εγγυητικών επιστολών αλλά και των περίπου τριών εβδομάδων που έχουν στη διάθεσή τους οι «κίτρινοι» για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα.

Βέβαια, η βασική προϋπόθεση για να ισχύσουν όλα όσα ψηφίστηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είναι να επικυρώσει τις αλλαγές το Υφυπουργείο Αθλητισμού και μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει αν αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις 30/6. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει να είναι έτοιμη για να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται να α) να προφυλάξει την ήδη υπάρχουσα εγγυητική επιταγή των 60.000 ευρώ την οποία έχουν «σημαδέψει» πιστωτές της εταιρίας, β) να προχωρήσει στην έκδοση δεύτερης εγγυητικής επιταγής ύψους 140.000 ευρώ, γ) να εξοφλήσει ή να διακανονίσει το σύνολο των υποχρεώσεων της περιόδου 2019-20.

Μπροστά στον παραπάνω… Γολγοθά, το ζήτημα μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ από τον Δημήτρη Γουλιέλμου στους μεσεγγυούχους που πρότεινε ο ΑΣ Άρης, μοιάζει το πιο απλό και σίγουρα όχι αυτό που επείγει. Εξάλλου, ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας έδωσε τη συγκατάθεσή του κι αν δεν υπαναχωρήσει των όσων συμφωνήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τότε μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα και θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.