Οι μεταγραφικές προτεραιότητες και ο Φετφατζίδης

Γιώργος Στράντζαλης08 Δεκεμβρίου 2021

Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Αρη με τον Γιάννη Φετφατζίδη το όνομα του οποίου επανήλθε στην επικαιρότητα, με την υποσημείωση ότι το θέμα δεν έχει μπει καν στην αρχική του βάση. 

Για την ακρίβεια συζητήθηκε στην Αλκμήνης το ενδεχόμενο επιστροφής του και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει επίσημα τους Κιτρινόμαυρους καθώς πρόκειται για μία υπόθεση που εμπεριέχει πολλές δυσκολίες. Αλλά μέχρι εκεί.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε το καλοκαίρι του 2020 στην Αλ Κορ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να μακροημερεύσει στο Κατάρ παρά το πλουσιοπάροχο ετήσιο συμβόλαιο του 1,5 εκ. ευρώ που έχει. 

Αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα εξασφαλίζοντας την ελευθερία του, τότε οι εικασίες ενδεχομένως να γίνουν στόχοι και συζητήσεις κάτω από διαφορετική βάση, με επίσημο χαρακτήρα. Διότι ο ίδιος ο Φετφατζίδης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, όταν πήγε στο Κατάρ, είχε παρουσιάσει τον Αρη ως την πρώτη του επιλογή σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ελλάδα. Εξάλλου, είναι η ομάδα στην οποία αισθάνεται πιο άνετα από οπουδήποτε αλλού τα τελευταία χρόνια και αυτή που του άνοιξε τον δρόμο της μεταγραφής του.

Το όνομα του Γιάννη Φετφατζίδη βέβαια ακούγεται συχνά στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ειδικά όταν ο Αρης μπλοκάρεται απέναντι σε κλειστές άμυνες, γιατί ανεξάρτητα από τις ποιοτικές επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή το ρόστερ στα εξτρέμ, παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά δεν έχει. Εχει όμως μια ισορροπία ως ομάδα και μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία στην οποία οι τωρινοί παίκτες (Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Ιτουρμπε κ.α.) ανταποκρίνονται θετικά. Οπότε, ο ερχομός ακόμη ενός εξτρέμ θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και ισορροπίες και ενδεχομένως να αλλάξει ρόλους.

Συν τοις άλλοις, οι μεταγραφικές ανάγκες του Αρη αυτή τη στιγμή (πρέπει να) είναι άλλες. Σίγουρα η απόκτηση επιθετικού, καθώς μέσα σε όλα οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν στο τέλος του μήνα και για τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου την απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά. 

Ο Μαυριτανός φορ θα συμμετέχει στο Κόπα Άφρικα, που θα γίνει στο Καμερούν, συνεπώς ο Αρης θα πρέπει να μάθει να… ζει χωρίς αυτόν στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στην οποία ήδη “πονάει” αγωνιστικά. Μεταγραφική προτεραιότητα επίσης αποτελεί και η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα έρθει με την προοπτική υποστήριξης στο βασικό δίδυμο Φαμπιάνο-Μπράμπετς. Ενδεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει αποχώρηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.