Oι μεταγραφές που θα κάνει ο Αρης είναι πλέον κομβικές

Βασίλης Μάστορας30 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε να τον μάτιαζαν τον Αρη για τον ορθολογισμό που σχεδίαζε το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, η «μηχανή» του σκάουτινγκ δούλευε σε καλό βαθμό και απλώς έχασε τον ρυθμό της λόγω κορωνοϊού

Οταν άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν στη σχετική κανονικότητα το πλάνο της ενίσχυσης μπήκε και πάλι στις ράγες. Προχώρησαν οι συζητήσεις με τους παίκτες που ήθελε να κρατήσει ο Αρης κι άρχισαν να υλοποιούνται οι συμφωνίες για την απόκτηση των νέων παικτών. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό των Ενινγκ-Χαριστέα.

 Τελικώς παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν είχαν το «πράσινο» φως από τους δύο άνδρες. Αν δηλαδή ερωτήθηκαν ή αν απλώς η διοίκηση πήρε τις εισηγήσεις τους για το αγωνιστικό προφίλ που πρέπει να έχουν και προχώρησε στις μεταγραφές. Το ζήτημα πάντως είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός κι αυτό είναι ολοφάνερο. 

Ο Αρης έχει πλην των τριών κίπερ 22 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Απ’ αυτούς οι έξι είναι νεαροί που υπέγραψαν τους τελευταίους μήνες επαγγελματικό συμβόλαιο, ο Φετφατζίδης που πρέπει να θεωρείται παρελθόν, ο παροπλισμένος Ντουάρτε και ο Σούντγκρεν που βγήκε προσφάτως από τη «ναφθαλίνη».

Αρα λοιπόν ο Αρης που βάζει, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνθρωπος που αποφασίζει για την ομάδα, στόχο «να μπούμε στην 4άδα και να φθάσουμε ψηλά στο Κύπελλο», δεν έχει πληρότητα στο ρόστερ. Ταλαντούχοι είναι οι νεαροί, αλλά δεν αποτελούν πρώτη επιλογή για την ενδεκάδα κι αυτό φάνηκε. 

Για παράδειγμα ούτε ο Ενινγκ προτίμησε τον Μπαγκαλιάνη για το κέντρο της άμυνας, ούτε ο Μάντζιος. Τι σημαίνει αυτό; Οτι προτιμούν τους έμπειρους, οπότε ο Αρης θα πρέπει να βιαστεί για να κλείσει τα κενά, καθώς και ο νεοαποκτηθείς Μαρτίνης ανήκει στην κατηγορία που ανήκουν και οι υπόλοιποι νεαροί των «κίτρινων».

Με αυτά τα δεδομένα οι μεταγραφές που θα κάνει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είναι κομβικές για το τι θα πετύχει κατά τη φετινή χρονιά. Υπάρχει και κάτι που θεωρείται επίσης σημαντικό για το αγωνιστικό μέλλον του Αρη. Οι Ενινγκ-Χαριστέας σχεδίασαν το ρόστερ με στόχο να υπηρετήσει το 4-3-3 το οποίο δεν ασπάζεται ο Ακης Μάντζιος κι αυτό δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.