Οι μεταγραφές δεν είναι πανάκεια, δεν αρκούν για να φτιάξεις ομάδα…

Αρις Νικολάκης03 Ιουνίου 2023

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο ΠΑΟΚ δε θέλει μόνο μεταγραφές. Και τις καλύτερες της ιστορίας του να κάνει στα χαρτιά… Δεν είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία τους στο χορτάρι! Ο ΠΑΟΚ θέλει κατ’ αρχή πλάνο. Το ακούει ο κόσμος του. Δεν το βλέπει ακόμη. Θέλει στη συνέχεια κορμό. Ραχοκοκαλιά θέλει. Για να προσθέσει με ασφάλεια και σιγουριά…σάρκες εκ μεταγραφών. Να φτιάξει ομάδα. και να τη μοντάρει σωστά.


Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Κλώτσησε την καρδάρα με τον χρόνο και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Με «κακουργηματική» ευθύνη προπονητών και παικτών του. Δε γίνονται από τη μία στην άλλη οι επιτυχημένες επειδή – υποθέτουμε ότι – αποκτήθηκαν επιτυχημένα «υλικά»….

Δε θα έπρεπε, αναλογιζόμαστε, να βγει η ΠΑΕ – δια της τεχνικής ηγεσίας της βεβαίως, βεβαίως – να καταστήσει σαφή όλα τα δεδομένα; Για να τα γνωρίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Για να στηρίξει… Εμείς θεωρούμε αυτονόητη την στήριξη, υπό την προϋπόθεση των καλών λογαριασμών, οι οποίοι κάνουν τους καλούς φίλους… Μία προσπάθεια να συγκρότησης της ομάδας τους;

Οι μεταγραφές δεν είναι πανάκεια. Ακόμη κι οι καλύτερες, δεν είναι. Νόμος του Μέρφι, για την μπάλα. Ουκ ολίγες φορές σχεδιαστές επιχείρησαν, να φτιάξουν από τα ωραιότερα στοιχεία καλλονών (ανδρών και γυναικών…), το ωραιότερο πρόσωπο (άνδρα ή γυναίκα). Τι έφτιαξαν; Ένα τερατούργημα. Η έλλειψη συμμετρίας ήταν η αιτία.

Πήρε κι η Παρί Σεν Ζερμέν τον Λιονέλ Μέσι. Τι έφτιαξε; Μία τρύπα στο νερό.

Όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε, να φτιάξει την «χρυσή ομάδα» του – την κορυφαία του στους αιώνες των αιώνων – έχασε σε δύο τελικούς (’70, ’71) Κυπέλλου. Ήταν μεταξύ 5ης κι 8ης θέσης μέχρι την 2η στο Πρωτάθλημα (’73). Και στη συνέχεια μεταξύ 3ης και 4ης μέχρι την στέψη του ως Πρωταθλητή (’76)…

Θέλει δουλειά, για να φτιαχθεί μία ομάδα. Ναι, βοηθούν τα μέγιστα οι μεταγραφές. Δε χωρά συζήτηση αλλά… Δεν αρκούν μόνον αυτές!

Όλα αυτά τα γράφουμε εμείς. Τα βλέπετε εσείς. Καλοσύνη σας. Τα λέτε εσείς. Τα ακούμε εμείς. Υποχρέωση μας. Δε γίνεται βήμα μπροστά. Δε γίνεται καν σημειωτόν. Ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη της ΠΑΕ. Ο λόγος της θα ακουστεί από το στόμα – πιθανότατα - ή προπονητή, ή αθλητικού διευθυντή. Σε αυτούς θα γίνουν ρωτήσεις. Αυτοί θα δώσουν απαντήσεις.

Να γνωρίζει ο κόσμος για πού το έβαλε η ομάδα του. Πως και με ποιους το έβαλε , για εκεί που το έβαλε. Και να είτε πως θα αλλάξει το – σήμερα κακό, ψυχρό κι ανάποδο – κλίμα. Και θα γίνει… εύκρατο, αύριο.

Πώς να το κάνουμε; Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Οι εφετινοί, όπως κι οι περυσινοί, λογαριασμοί της ΠΑΕ με τους φίλους του ΠΑΟΚ δεν ήταν κι οι καλύτεροι. Διαφωνείτε;

Κι είπαμε: Δεν αρκούν μεταγραφές, για να φτιάξεις ομάδα. Συμφωνείτε;

ΥΓ 1 : Για να μην ξεχνιόμαστε… Η τουρκιά πήρε – με αίμα - τη γη της Αγιά Σοφιάς. Ο Ελληνισμός κρατά άπαρτη - επίσης, με αίμα - την ψυχή της!

ΥΓ 2 : Το κακό για τον Ελληνισμό είναι η Άλωση της Βασιλεύουσας. Το χειρότερο είναι η άλωση της μνήμης του…

ΥΓ 3 : Λέει επακριβώς, το κατά Μάρκον Ιερόν Ευαγγέλιον: «…Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;»!

ΥΓ 4 : Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους βάζουν πωλητήριο την ψυχή τους, για να αγοράσουν εξουσία…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.