Οι μέρες του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Ιανουαρίου 2022

Η Νόριτς τίναξε την μπάνκα στον αέρα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς έβγαλε από τα ταμεία της περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της το παιδί θαύμα του ΠΑΟΚ, Χρήστο Τζόλη, ο οποίος αποχώρησε από τον Δικέφαλο, για να αγωνιστεί στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου. Εκεί, βρήκε και τον συμπαίκτη του στους «ασπρόμαυρους», Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος πήγε ένα εξάμηνο νωρίτερα στον σύλλογο.  

Μόλις 12 λεπτά χρειάστηκε ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Νόριτς για να συστηθεί στο αγγλικό κοινό. Το χρυσό παιδί του Δικεφάλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ντεμπούτο του στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα των «καναρινιών» σκόραρε δις και μοίρασε ισάριθμες ασίστ στο εκκωφαντικό 6-0 με την Μπόρνμουθ για το Carabao Cup στις 24 Αυγούστου του 2021. Ο 19χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, τροφοδότησε τον Ραπ στο 34΄ για το 3-0 και σκόραρε και πάλι στο 66΄ για το 5-0. Στο 75ο λεπτό έδωσε τη δεύτερή του ασίστ για το 6-0 από τον Σάρτζεντ.

Ο Τζόλης έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, μία μέρα μετά την δήλωση του προπονητή του, Ντάνιελ Φάρκε ότι ο Έλληνας εξτρέμ μπορεί να γίνει μελλοντικά από τους καλύτερους στον κόσμο. Στα δύο πρώτα ματς Πρωταθλήματος απέναντι σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στον πάγκο, αλλά ο Φάρκε του έδωσε την ευκαιρία στο Carabao Cup και ο ταλαντούχος εξτρέμ την έπιασε από τα μαλλιά. 

Στο επόμενο ματς της διοργάνωσης ο Τζόλης τέθηκε αντιμέτωπος με την αγαπημένη του ομάδα, τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, καθώς η ομάδα του κέρδισε πέναλτι κι ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των «κόκκινων», όμως ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση-δεν είχε δοθεί τέτοια εντολή από τον Φάρκε-και μοιραία το έχασε προκαλώντας την οργή του Γερμανού τεχνικού της Νόριτς. Στην Ελλάδα μπορεί και να μην συνέβαινε και τίποτα, αλλά στην Αγγλία δεν αφήνουν τίποτα να πέσει στο τραπέζι. 

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ (0-3) ο Ντάνιελ Φάρκε αποκάλυψε την…τιμωρία του Τζόλη για το γεγονός ότι εκτέλεσε το πέναλτι ενώ δεν είχε δοθεί εντολή να το κάνει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Μου αρέσουν οι παίκτες οι οποίοι δεν φοβούνται να παίρνουν ευθύνες στο γήπεδο. Απλά πρέπει να είναι με τον σωστό τρόπο. Μερικές φορές πρέπει να δίνεις σκληρή αγάπη. Ο Τζόλης είναι ένα υπέροχο παιδί. Μου αρέσει αυτή η εμπιστοσύνη που έχει για να προχωράει μπροστά. Ο ίδιος απογοητεύτηκε για το χαμένο πέναλτι αλλά όλα είναι καλά. Δεν θα του επιβάλουμε πρόστιμο. Απλά θα πρέπει να κάνει το τραπέζι στην ομάδα με ελληνικό φαγητό, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή». 

Τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κι αυτό ανάγκασε τους ανθρώπους της Νόριτς να απομακρύνουν τον Ντάνιελ Φάρκε από τον πάγκο και να ανακοινώσουν την πρόσληψη του Ντιν Σμιθ για τα επόμενα 2,5 χρόνια. 

Ούτε με το νέο προπονητή ο Τζόλης πήρε τον απαιτούμενο χρόνο που περίμενε. Βέβαια, σ΄ αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες 51 μέρες έχει αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια και μόνο στα δυο από αυτά έχει πάρει φανέλα βασικού. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόλης έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια από τα 21 φετινά στην Premier League, καταγράφοντας συνολικά 302 λεπτά συμμετοχής.  

Όσον αφορά το Carabao Cup, έπαιξε σε δυο μόλις αναμετρήσεις κόντρα σε Μπόρνμουθ (6-0) και Λίβερπουλ (0-3) με συνολικά 159 λεπτά.  

Τέλος, στο FA Cup πήρε φανέλα βασικού στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσάρλτον (0-1).

Κάθε νέα πρόκληση κρύβει μια δυσκολία και αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Τζόλη. Παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα και του νέου προπονητή της Νόριτς, Ντιν Σμιθ, πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την σκληρή δουλειά και να καθιερωθεί στα αγγλικά γήπεδα και να δικαιολογήσει την μεγάλη επένδυση που έκαναν τα «καναρίνια» για να τον αγοράσουν από τον ΠΑΟΚ. Κάτι ανάλογο έπαθε και ο Κώστας Τσιμίκας τον πρώτο του χρόνο στη Λίβερπουλ, ενώ τώρα είναι κάτι παραπάνω από ενεργό μέλος των «κόκκινων» και έχει αναγκάσει τους πάντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

Τέσσερις μήνες μετά, η νεοφώτιστη Νόριτς παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας συγκομιδή 13 πόντων σε 21 παιχνίδια και απολογισμό 3 νίκες, 4 ισοπαλίες 14 ήττες. Όλα αυτά κι ενώ απομένουν 17 παιχνίδια για την ολοκλήρωση του μαραθωνίου στην Premier League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.