Οι μέρες της ανομβρίας ανήκουν στο παρελθόν

Δημήτρης Μπασμπαρέλας15 Σεπτεμβρίου 2020

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι για έναν σύλλογο να ξορκίζει κατάρα ετών. Η Μαρσέιγ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο επεισοδιακό ντέρμπι της Ligue 1, στο επονομαζόμενο "Le Classique", αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας μάλιστα της Παρί (1-0).  

Εννιά χρόνια μετά!

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννιά χρόνια από την τελευταία της επιτυχία κόντρα στους πρωτευουσιάνους. Για την ακρίβεια, ήταν 27 Νοεμβρίου του 2011, όταν είχαν επιβληθεί με το ευρύ εντός έδρας 3-0 χάρη στα γκολ των Ρεμί, Αμαλφιτανό και Αντρέ Αγιού. Από τότε οι Μασσαλοί είχαν να κερδίσουν την Παρί. Απίστευτο, έτσι; Μετρούσαν 13 ήττες και τρεις ισοπαλίες σε 16 ματς ανομβρίας. Αυτά βέβαια ανήκουν πλέον στο παρελθόν.  

Δυναμικό... σπορ

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ο καταλογισμός των καρτών. Οι 17 συνολικά, οι οποίες βγήκαν από το τσεπάκι του ρέφερι, αποτελούν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της Λίγκας για τον 21ο αιώνα! Θύμισε δυναμικά σπορ το ντέρμπι της Γαλλίας...

Πίσω στο 1978-79

Απρόβλεπτο. Απρόσμενο. Για δεύτερη φορά, βεβαίως, στην ιστορία της. Αξίζει να γυρίσει κάποιος πολλά χρόνια πίσω για να διαπιστώσει πότε ήταν η τελευταία φορά, κατά την οποία η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε τα δύο πρώτα της παιχνίδια, δίχως μάλιστα να σκοράρει. Ξέρτε πότε; Ηταν το 1978-79. Εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ρεμς στην πρεμιέρα και ξανά 2-0 εντός έδρας ήττα από τη Μετς στη 2η αγωνιστική. Τότε, η Παρί είχε καταλήξει μάλιστα στη 13η θέση της βαθμολογίας.

Τρίτη και φαρμακερή

Τέλος, παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον και άλλο ένα στατιστικό, με αφορμή το ντέρμπι, αλλά και τη νέα "σφαλιάρα" της Παρί του Τούχελ. Σίγουρα, "τρίζει" η καρέκλα του. Ηταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του γαλλικού Πρωταθλήματος, κατά την οποία η πρωταθλήτρια ομάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με δύο σερί ήττες. Η πρώτη ήταν το 1935-36 (RC Paris) και η δεύτερη φορά "θύμα" ήταν η Νις, αλλά επίσης αρκετά χρόνια πίσω και δη το 1950-51.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.