Οι μεγαλόπνοες εξαγγελίες του Ιβάν δείχνουν την παραμονή του Τζόλη

Δημήτρης Μπούζας02 Ιουνίου 2021

Είναι αλήθεια πως μια πιθανή και ανά πάσα στιγμή πώληση του Τζόλη θεωρείται κάτι το αναπόφευκτο και σχεδόν δεδομένο. Οι ΠΑΟΚτσήδες στο σύνολο τους αποδέχονται στοϊκά την ενδεχόμενη απώλεια, καταθέτοντας όμως κάποιες ενστάσεις τους οι οποίες αφορούν το «ανά πάσα στιγμή» και συγκεκριμένα το «σήμερα». 'Εχουν τους λόγους τους και είναι αλήθεια πως θα πρέπει μέχρι ενός σημείου να τους δικαιολογήσουμε. Σίγουρα θα νιώσουν περηφάνια για το άλμα που θα επιχειρήσει ένα δικό τους παιδί και δεν θα ήθελαν για κανέναν λόγο να μπουν εμπόδιο στην καριέρα του. Όμως αυτό το χαρισματικό ποδοσφαιρικό ταλέντο γεννήθηκε και ανατράφηκε μέσα στο δικό τους σπίτι, από τη δική τους οικογένεια. 

Θεωρούν λοιπόν ότι έχουν το δικαίωμα να το καμαρώσουν τουλάχιστον στο «ξεκίνημα του» με τη φανέλα της ομάδας τους. Της ομάδας δηλάδή που του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να δείξει το χάρισμα που διαθέτει. Δεν διαφωνούν με μια πιθανή πώληση. Σαφέστατα ο λόγος που καταθέτουν τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις τους είναι ο χρόνος. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως δεν είναι λογικό και πρέπον να παραχωρηθεί πριν ακόμη φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που η παρουσία ενός πανίσχυρου επενδυτή όπως είναι ο ηγέτης τους, μπορεί να διασφαλίσει την οποιαδήποτε απρόβλεπτη αναγκαιότητα. 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να παρέμβω μεταφέροντας την δική μου άποψη, η οποία αφορά την αίσθηση που μου έδωσαν οι εξαγγελίες του Ιβάν, με αφορμή την πρόσληψη του Λουτσέσκου και όσα μεγαλόπνοα κατέθεσε γύρω από μια προσπάθεια ανέλιξης του ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ερμηνεία αυτών των δηλώσεων κατά την προσωπική μου άποψη είναι ένα ισχυρό μήνυμα παραμονής – έστω και προσωρινής – του Χρήστου Τζόλη. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να μιλάς για μεγάλες υπερβάσεις, βγάζοντας συγχρόνως στο σφυρί ότι πιο ελκυστικό κι ελπιδοφόρο διαθέτεις. Η φιλόδοξη προσπάθεια δεν συμβαδίζει ποτέ με εκποιήσεις. Είμαι σίγουρος και πιστεύω πως δεν θα διαψευστώ ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης του Τζόλη για αυτήν τουλάχιστον την χρονιά, ίσως και την επόμενη. 

Είναι αλήθεια πως αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη μου ενισχύεται από μια ενδόμυχη επιθυμία μου, ο νέος ΠΑΟΚ να στηθεί πάνω σε ένα δικό του παιδί. Κάτι που φαντάζει δύσκολο γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί και ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε βάθος χρόνου. Μένοντας στα περί σημαντικής και σοβαρής μεταγραφικής ενίσχυσης την οποία έχουν ανάγκη οι κυπελλούχοι, περιμένουν με αγωνία την άφιξη του Λουτσέσκου που όπως λέγεται έχει έτοιμο το πλάνο του, συγχρόνως και τις «αντιδράσεις» του Ιβάν που βλέπει τις κινήσεις του βασικού ανταγωνιστή του και οι οποίες επικεντρώνονται σε μεταγραφές υψηλού επιπέδου όπως ο Τικίνιο και σε δεύτερο επίπεδο και τις αντίστοιχες του Μελισσανίδη (αυτές αφορούν και τον Άρη) ο οποίος δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσει τον βασικό τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας Αυστρίας (Τσίτσαν Στάνκοβιτς, 2,8 εκατομμύρια ευρώ για 4 χρόνια). Αντίστοιχα μηνύματα που χρίζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.

ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόλης δεν πρόλαβε να παίξει σε γεμάτη Τούμπα, δεν τον απόλαυσε δηλαδή ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όπως δεν είχε και την τύχη να τον αγκαλιάσει μια φορά ο Σαββίδης όπως το συνήθιζε για όλους τους παίκτες πριν από κάθε αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.