Οι μεγάλοι απόντες του Ευρωμπάσκετ 2022

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Σεπτεμβρίου 2022

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ ξεκίνησε σήμερα (1/9) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις. Οι καλύτερες χώρες της Ευρώπης ρίχνονται στη μάχη με φόντο την μεγάλη κούπα. Σε τέσσερις ομίλους των έξι χωρίζονται οι 24 ομάδες της διοργάνωσης, με την Εθνική μας ομάδα να βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ μαζί με την οικοδέσποινα Ιταλία, την Εσθονία, την Ουκρανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κροατία.

Τον πρώτο όμιλο απαρτίζουν το Μαυροβούνιο, η Γεωργία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο και η Τουρκία.

Στο δεύτερο γκρουπ, το φαβορί του ομίλου Σλοβενία, θα πλαισιώσει η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Βοσνία και η ισχυρή Γαλλία.

Στον τέταρτο όμιλο η Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς θα βρίσκεται μαζί με Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχία και Ισραήλ.

Η παρουσία των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Γιόκιτς ''κλέβει'' την παράσταση, όμως δεν λείπουν και οι ηχηρές απουσίες από την μεγάλη διοργάνωση.

Το metrosport.gr εστιάζει στους μεγαλύτερους απόντες του φετινού Ευρωμπάσκετ 2022.

Μίλος Τεόντοσιτς

Μετά από μία εξαιρετική χρονιά με την Βίρτους Μπολόνια και την ανάδειξη του ως ο MVP του τελικού στο Basketball Champions League, ο Μίλος Τεόντοσιτς αναμενόταν να ντυθεί και πάλι με τα χρώματα της εθνικής Σερβίας, ωστόσο ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποφάσισε να αφήσει τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού εκτός αποστολής, προκαλώντας αντιδράσεις.


Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Ένα πρόβλημα στο δεξί του γόνατο τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου λίγο καιρό πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ. Έτσι, προτιμήθηκε από τους ανθρώπους της Σερβίας να προφυλαχθεί και να μείνει εκτός του μεγάλου τουρνουά.


Μάρκο Μπελινέλι

Ο γερόλυκος της Βίρτους Μπολόνια υπηρετώντας περισσότερα από δέκα χρόνια την εθνική Ιταλίας έμεινε εκτός αποστολής προκαλώντας πολλά ερωτηματικά γι΄ αυτή την επιλογή. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι χτύπησε στον μηνίσκο στο πρόσφατο ματς της Ιταλίας με την Γεωργία και τέθηκε νοκ άουτ. Μιλάμε για ένα τεράστιο πλήγμα για την οικοδέσποινα του τρίτου ομίλου, Ιταλία, καθώς δεν υπάρχουν ήδη στο ρόστερ της οι οι Μάρκο Μπελινέλι και Ντάνιελ Χάκετ. 


Σέρχιο Γιουλ

Ο 35χρονος τραυματίστηκε στο ματς με την Ισλανδία και αναγκάστηκε να μείνει εκτός αποστολής για το Ευρωμπάσκετ. Μεγάλη η απουσία του τόσο για τους ''φούριας ρόχας'', όσο και για την διοργάνωση. 


Ρικ Ρούμπιο

Μετά τον Γιουλ, η Ισπανία έχασε και τον Ρούμπιο εξαιτίας ενός σοβαρότατου τραυματισμού στον πρόσθιο χιαστό στο αριστερό γόνατο του παίκτη της Μπαρτσελόνα.


Τορνίκε Σενγκέλια

Μια άτυχη στιγμή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία, ήταν αρκετή για να του στερήσει το όνειρο του Ευρωμπάσκετ στον Τορνίκε Σενγκέλια. Ο 30χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξιό ώμο του και έτσι δεν θα ενισχύσει την εθνική Γεωργίας. Ο Ηλίας Ζούρος δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον ηγέτη της ομάδας κι αυτό αυτόματα μειώνει τις πιθανότητες για διάκριση των Γεωργιανών στη διοργάνωση.


Μόριτς Βάγκνερ

Ένας τραυματισμός στο πόδι έθεσε νοκ άουτ από τη διοργάνωση των παίκτη των Μάτζικ. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Γερμανία θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος πέρυσι αποτέλεσε κομβικός για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που πανηγύρισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά την Ευρωλίγκα.


 

Ντε Κολό

Ο Νάντο Ντε Κολό ανακοίνωσε πως δεν θα ενισχύσει την εθνική Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ. Ο έμπειρος γκαρντ ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε με σκοπό να ξεκουραστεί με την οικογένειά του το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμος για το Μουντομπάσκετ του 2023, καθώς και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Μία ακόμα ηχηρή απουσία για τους ''τρικολόρ'' είναι και ο Νικολά Μπατούμ, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στις επιτυχίες του παρελθόντος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.


Βίκτορ Ουεμπανιάμα

Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών, όμως έχει τρελάνει τους πάντες με το ταλέντο του! Το Ευρωμπάσκετ ήταν μία καλή ευκαιρία να τον δούμε στην μεγάλη σκηνή, όμως ο τραυματισμός στους γαλλικούς τελικούς μας στέρησε την ευκαιρία να δούμε το παιδί-θαύμα της Γαλλίας.


Νίκολα Βούτσεβιτς

Η απουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Μαυροβούνιου στο Ευρωμπάσκετ και ειδικά σε έναν όμιλο που έχει να αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Τουρκία, Βέλγιο, Γεωργία και Βουλγαρία.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.