Οι «μεγάλες προσδοκίες» στην... κατάψυξη εκτός... συγκλονιστικού απροόπτου (Ιβάν)

Δημήτρης Μπούζας30 Ιουνίου 2021

Με την πρώτη μεταγραφή του ελεύθερου Λούκας Τέιλορ και την πιθανή δεύτερη του επίσης ελεύθερου από την ΑΕΚ Νέλσον Ολιβέιρα, η επιτροπή μεταγραφών του δικέφαλου, για την οποία πληροφορηθήκαμε ότι απαρτίζεται από τη Μαρία Γκοντσάρεβα, το Γιώργο Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ουσιαστικά πραγματοποιεί τις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ενίσχυσης που εξήγγειλε ο Ρουμάνος κόουτς. Δεν υπολογίζουμε ασφαλώς ως μεταγραφή την ανανέωση του Ελ Καντουρί. 

Τώρα το πώς οι φίλα προσκείμενοι – για τους οποιουσδήποτε λόγους – της ενημέρωσης την ίδια στιγμή αναφέρονται σε άλλες τόσες και περισσότερες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αδυνατούμε να το κατανοήσουμε, ελπίζοντας όμως συγχρόνως και ευχόμενοι να είναι αλήθεια. Κι αυτό γιατί όσο πλύσιμο εγκεφάλου και να επιχειρηθεί, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει γνώμη σε ότι αφορά το «μέγεθος» και την «ποιότητα» της ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας του. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες απλά παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη μεταγραφική δραστηριότητα, αποφεύγοντας οι περισσότεροι τα πρόωρα συμπεράσματα και διατηρώντας όπως κι εμείς την ελπίδα, να ξέρουν τι κάνουν όσοι έχουν την ευθύνη να παρουσιάσουν έναν ΠΑΟΚ που θα έχει όλα εκείνα που απαιτούνται για να διεκδικήσει τίτλους και να πατήσει εκ νέου στην κορυφή. Απλά και χωρίς φασαρίες και αφορισμούς έβαλαν στην άκρη (μάλλον στην κατάψυξη) τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν σε ότι αφορούσε την αναβάθμιση του ρόστερ. Κι αυτό το έκαναν βέβαια με βαριά καρδιά, κρατώντας όμως την επιφύλλαξη μιας έκπληξης από μέρους του μεγαλομετόχου. Εκτός συγκλονιστικού λοιπόν απροόπτου, οι υπεύθυνοι θα κινηθούν στην κατεύθυνση στην οποία είχε προϊδεάσει ο κόουτς, ασφαλώς με τη σύμφωνη γνώμη και του μεγαλομετόχου. 

Κλείνοντας τα περί μεταγραφών και τονίζοντας την έκπληξη μου για το «άλμα» των περιπτώσεων όπως το περιγράφουν οι «λαγοί» από τις δύο έως τρεις κινήσεις του Λουτσέσκου, σήμερα να ασχολούνται με... δεκατρείς, θα ζητήσω τη άδεια σας να αναφερθώ στο χθεσινό σχόλιο του Στέλιου Γρηγοριάδη που οφείλω να ομολογήσω με εντυπωσίασε. Συγχρόνως όμως μου έδωσε και το μήνυμα πως στη δημοσιογραφική οικογένεια του ΠΑΟΚ και στον όμιλο «METROMEDIA» υπάρχουν άπαρτα κάστρα με ό,τι σημαίνει αυτό. 

Τέλος δυο κουβέντες και μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι μονομάχοι της μεγάλης κατηγορίας στο «παζάρι». Εξαιρέσεις στον κανόνα της συντηρητικής προσέγγισης σε ότι αφορά τις «αγορές» δεν υπάρχουν. Όλοι κινούνται σε δευτεροκλασάτους και τριτοκλασάτους παίκτες, προτιμώντας ιδιαίτερα τους ανέξοδους ελεύθερους και τους αδέσποτους δανεικούς. Σαφέστατα υπάρχει μία αυξημένη δραστηριότητα, χωρίς όμως κάτι το ξεχωριστό. 

Σε ότι έχει σχέση με τις «πωλήσεις» η ομάδα η οποία επιμένει να κρατάει ψηλά τον πήχη είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στην κορυφή, εκτός συναγωνισμού. Ο τραυματισμός του Φορτούνη βέβαια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, με τον Μαρτίνς να υπάρχει πιθανότητα να απαιτήσει για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου παίκτη, αντικαταστάτη από το «πάνω ράφι». Κάτι που προφανώς θα δυσκολέψει τον πρόεδρο, από τη στιγμή που οι προγραμματισμένες πωλήσεις έχουν βαλτώσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.