Οι μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Οκτωβρίου 2022

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προέρχεται από την οδυνηρή ισοπαλία με τον ΟΦΗ (1-1) στο '''Γεντί Κουλέ'', όμως καλείται να το αφήσει στην άκρη και με τον κόσμο στο πλευρό του, να ‘’πατήσει’’ τον Παναθηναϊκό (2/10, 21.30) στο καμίνι της Τούμπας και να στείλει μήνυμα τίτλου στους διεκδικητές του!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά από πέντε αγωνιστικές έχει απολογισμό 3 νίκες και 2 ισοπαλίες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς.

Παναιτωλικός 1-0

Ατρόμητος 2-1

Άρης* 0-0

Λαμία 1-0

ΟΦΗ* 1-1

Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια

Από την άλλη πλευρά, το ‘’τριφύλλι’’ μετράει το απόλυτο, όντας μόνο πρώτο στην κορυφή με 15 βαθμούς.

Ιωνικός 1-0

ΟΦΗ* 2-0

Λεβαδειακός 1-0

ΑΕΚ 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια

Οι αγώνες μεταξύ των δύο αυτών ομάδων αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Αν κάτι χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις είναι η έδρα.

Με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League 1 το metrosport.gr σας θυμίζει τις μεγάλες νίκες του Δικεφάλου απέναντι στους ‘’πρασίνους’’.

Η πρώτη μεγάλη ανατροπή!

Τον Ιούνιο του 1971 γράφτηκε ένα από τα πιο ιστορικά μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε βάρος του Παναθηναϊκού. Σε εκείνο το ματς του Κυπέλλου, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 56΄ με 0-2 χάρις τα τέρματα των Δομάζου και Τομαρά-πίστεψαν ότι η πρόκριση είχε κριθεί και τα εναπομείναντα λεπτά θα ήταν διαδικαστικά. Όμως δέχτηκαν μια γερή σφαλιάρα, με τον καρυδάτο ΠΑΟΚ να φέρνει τούμπα το ματς και να κερδίζει με 3-2.

Ιδανική πρεμιέρα το ΄75

Ονειρική πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε 3-0 των «πρασίνων», έχοντας σκόρερς τους Γκουερίνο (37', 56'), και Σαράφη στο (84') .

Η 4άρα στο Βικελίδης

Το ματς διεξήχθη στο Χαριλάου, καθώς στην Τούμπα γίνονταν έργα, όμως ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-2, με τα τέρματα να πετυχαίνουν οι Κούδας (15', 61'), Βασιλάκος (25') και Αλεξανδρίδης (77') το 1980.

H πιο γλυκιά ισοπαλία

Πανηγυρική ατμόσφαιρα για τη στέψη του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ (1984-85) σε μια κατάμεστη Τούμπα (35.914 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1.

Τριάρα με δέκα παίκτες

Τι κι αν έπαιζε για μία ώρα με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ δε μάσησε και επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα στις 11 Δεκεμβρίου του 1993.

Η 4άρα της πρεμιέρας

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2002-03. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη, ο οποίος σκόραρε δις, ο Δικέφαλος διέλυσε με 4-1 τον Παναθηναϊκό.

Με κορυφαίο τον Γκαρσία!

Ένας παίκτης είδωλο, που λατρεύτηκε όσο κανείς από ξένους παίκτες στον ΠΑΟΚ! Τι κι αν είχε χάσει τη μητέρα του, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε την καρδιά του πέτρα και όχι μόνο αγωνίστηκε στο κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν και από τους κορυφαίους στο γήπεδο, καθώς με δικό του ΕΠΙΚΟ φάουλ, ο Δικέφαλος νίκησε με 2-1 στην κατάμεστη από 30.000 φιλάθλους Τούμπα. 

Τη σεζόν 2015-16 ο ΠΑΟΚ παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, νίκησε με 3-1 το «τριφύλλι» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα με προπονητή τότε τον Βλάνταν Ίβιτς ο ΠΑΟΚ είχε διαλύσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Η ανατροπή της 20αετίας!

Τι κι αν είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 2-0 στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε στη ρεβάνς της Τούμπας να ισοπεδώσει με 4-0 τον Παναθηναϊκό και να προκριθεί στον τελικό, όπου μπόρεσε να στεφθεί και Κυπελλούχος, επικρατώντας με 2-1 την ΑΕΚ.

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα που πέτυχε δύο απίθανα γκολ (8΄, 51΄) ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 4-0 στην φλεγόμενη Τούμπα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.