Οι μεγάλες νίκες χωρίς αντίκρισμα και η διπλή πρόκληση που έχει μπροστά του

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη αδίκησε τον εαυτό του. Έκανε τις μεγαλύτερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα συμμετείχε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, απέναντι σε Μπεσίκτας, Μπενφίκα και Αϊντχόβεν και, όμως, στα κρίσιμα ματς, εκεί που θα έκανε το βήμα παραπάνω τα... θαλάσσωσε. Απέναντι στην Κράσνονταρ εκτός έδρας ήταν καλύτερος, αλλά ηττήθηκε, στο εντός με την ρωσική ομάδα δεν ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να είναι χειρότερος έζησε στο τελευταίο 20λεπτο έναν εφιάλτη που δεν άξιζε. 

Και εκεί που είχε δημιουργήσει προσδοκίες ότι στο Europa League θα μπορούσε φέτος να κάνει την υπέρβαση και ενώ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Γρανάδα στην Ισπανία και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Αϊντχόβεν, ξανααδίκησε τον εαυτό του, αυτή τη φορά απέναντι στην Ομόνοια, που, απλώς, τον εγκλώβισε και έπαιξε με πάθος. Χωρίς να κάνει κάτι τρομερό. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, φέτος στην Ευρώπη, μπορεί να κρατάει τις πολύ μεγάλες νίκες που πέτυχε, που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, ωστόσο, βλέποντας την μεγάλη εικόνα «έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του».

Τώρα είναι σε φάση συγκρότησης. Ο Πάμπλο Γκαρσία στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις, γνωρίζοντας, πλέον, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του ρόστερ. Και έχει μπροστά του μία διπλή πρόκληση. Να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στον δρόμο των τίτλων, μετά την περσινή του απουσία από τα τρόπαια, αλλά και, παράλληλα, να αναδείξει τους επόμενους... Τζόληδες, ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα μέσα στην σεζόν, αλλά και, φυσικά, τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ήδη έχει αρχίσει να βγάζει μπροστά τον Τσιγγάρα, ο οποίος έχει και το προβάδισμα έναντι του Εσίτι να ξεκινήσει βασικός στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη. Ο νεαρός μέσος, θυμίζουμε, ότι είχε πέσει στα... βαθιά, με την πρώτη του συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα φέτος να έρχεται στο «Φίλιπς Στάντιον» με αντίπαλο την Αϊντχόβεν. Πλέον, είδαμε και τον Κούτσια στα 16 του να παίρνει ακόμη μία γεύση από την πρώτη ομάδα και, μάλιστα, σε ένα παιχνίδι του Europa League. Ενώ, ήδη, Τζόλης και Μιχαηλίδης είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Το κέρδος από την συμμετοχή αυτών των παικτών είναι πολύ μεγάλο και θα φανεί, κυρίως, τους επόμενους μήνες ή χρόνια. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι αναγκασμένος ταυτόχρονα να διεκδικεί και τίτλους. Και επειδή η ποιότητα δεν του λείπει, με λίγες σωστές πινελιές την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς του Βιεϊρίνια και την «αφύπνιση» παικτών που μπορούν -στα καλά τους- να παίξουν καθοριστικό ρόλο, όπως του Μπίσεσβαρ και του Τσόλακ, έχει τις δυνατότητες να εκπληρώσει την αποστολή του.

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.