Οι μεγάλες αλήθειες για τον ΠΑΟΚ παρκαρισμένες μόνιμα στη σιωπή

Δημήτρης Μπούζας22 Δεκεμβρίου 2021

* Εξαιρετική η επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή. Ο πολύπειρος Ζοζέ Μπότο, έχει τα φόντα να διορθώσει πολλά, αρκεί να τον στηρίξουν και να τον αφήσουν ανεπηρέαστο κι ελεύθερο στη δουλειά του.

Στη χθεσινή «Συνέλευση» επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο λαοφιλέστατος σύλλογος δύσκολα θα απαλλαγεί από τον ανορθόδοξο τρόπο διοικητικής λειτουργίας, όπως διαδοχικά τον έστησε μια παρεούλα, εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη του Ιβάν.

Παρακολούθησα μέσα από όσα διακινήθηκαν στα ΜΜΕ, την χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ του ΠΑΟΚ, με την ελπίδα ότι στη διάρκεια της, αυτή τη φορά τουλάχιστον, θα βλέπαμε και θα ακούγαμε κάτι διαφορετικό. Από τη στιγμή μάλιστα που έχει προηγηθεί ένας πραγματικός χαμός, με τον κόσμο εξοργισμένο να βρίσκεται στα κάγκελα για τα όσα πρωτοφανή και ασυγχώρητα συσσωρεύτηκαν και οδήγησαν στη σοβαρή κρίση. Η οποία είχε σαν πρώτη συνέπεια η ομάδα να βγει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά και να ταλαιπωρηθεί σε μεγάλες αγωνιστικές περιπέτειες. 

Ειλικρινά πίστευα πως ύστερα από την μεγάλη δυσαρέσκεια και την αντίστοιχη πίεση της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης, οι έχοντες την ευθύνη (αλλά και χεσμένη την φωλιά τους κατά την άποψη μας) θα είχαν την ευαισθησία, εκτός από το να ζητήσουν μια συγνώμη, να δώσουν ειλικρινείς εξηγήσεις, για όσα ακατόνητα και ασυγχώρητα διέπραξαν. Δυστυχώς έμεινα μόνο με την ελπίδα και την πρόθεση. Κι αυτό, γιατί η χθεσινή Συνέλευση κύλησε σαδιστικά και πανομοιότυπα στο ίδιο μοτίβο των προηγούμενων, στις οποίες πάρτι έκαναν μόνο τα νούμερα και το συναίσθημα είχε αποβληθεί από την αίθουσα. 

Οι ελάχιστοι μικρομέτοχοι που είχαν το κουράγιο να ζητήσουν τον λόγο και να αναφερθούν σε θέματα τεράστιας σημασίας και σε ευθύνες για τα όσα απίστευτα βίωσαν σαν οπαδοί... έμειναν με την όρεξη. Μάταια ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Αριστείδης Κάζης και άλλοι δύο – τρεις... γενναίοι που τόλμησαν να διακόψουν την έκσταση από την αριθμολαγνεία για τα όσα και πόσα έβαλε ή έχασε ο επενδυτής, περίμεναν να ακούσουν για καταμερισμό ευθυνών και για ειλικρινείς απολογισμούς. 

Αντ΄αυτών, ακούστηκαν μισόλογα και φαιδρές δικαιολογίες. Οι ουσιαστικά απολογούμενοι, είχαν και το θράσος (αλήθεια από που το αντλούσαν;) να υπόσχονται ότι στο μέλλον δεν θα είχαμε επαναλήψεις των τραγικών φαινομένων που οδήγησαν και στα αγωνιστικά αδιέξοδα. Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με τους διαλόγους. Κι αυτό, γιατί εκ των προτέρων γνώριζα πως ότι θα έβγαινε προς τα έξω από την αίθουσα, θα φρόντιζαν με το δικό τους τρόπο να το περάσουν και να το εξωραΐσουν τα συγκεκριμένα γνωστά παπαγαλάκια (σιτιζόμενα και αφελή). 

Άλλωστε και μόνον η ανησυχητική αίσθηση κι ένα είδος πανικού που ένιωσα παρακολουθώντας τους διαλόγους, διαπιστώνοντας ότι οι ίδιοι οι ένοχοι που προκάλεσαν την μεγάλη ζημιά στέκονται απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ανέγγιχτοι και αμετανόητοι και μάλιστα με διάθεση να μην απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώμη και με ένα θράσος και μια σιγουριά ότι αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο, με κατατρόμαξε. Καταδικασμένοι ουκ ολίγες φορές από τους οργανωμένους αλλά και από τους ανένταχτους ΠΑΟΚτσήδες στο σύνολο τους (πύρινες και αλλεπάλληλες οι ανακοινώσεις των Συνδέσμων σε βάρος τους) δείχνουν να μην πτοούνται. 

Μένουν όρθιοι και συνεχίζουν σχεδόν βέβαιοι ότι κανείς δεν μπορεί να τους ακουμπήσει. Να σκεφτείς ότι στη Συνέλευση «αθέλητα» αποκάλυψαν πως είναι εκείνοι οι οποίοι «απέκλεισαν» τη συμμετοχή ενός νέου μέλους στο Δ.Σ της ΠΑΕ, κάτι που είχε προαναγγελθεί μετά βεβαιότητας. Δυστυχώς οι μεγάλες αλήθειες στον ΠΑΟΚ παραμένουν επί μονίμου βάσεως παρκαρισμένες στον όρχο της σιωπής και της λήθης. Τα όσα οδήγησαν το σύλλογο εδώ που βρίσκεται σήμερα, πέρασαν ήδη στο περιθώριο. Το πως και γιατί ένας ισχυρός και αξιόπιστος επενδυτής όπως ο Ιβαν, τον οποίο σημειωτέον ποτέ δεν αμφισβήτησε και ούτε θα αμφισβητήσει ο κόσμος, εξακολουθεί να δέχεται ο τεράστιος σε μέγεθος σύλλογος του, να διοικείται ανορθόδοξα και στρεβλά. 

Και να εκπροσωπείται από ανίκανους και άσχετους. Είναι ένα θέμα που χωράει πολύ συζήτηση την οποία όμως και δυστυχώς κάτω από τις σημερινές συνθήκες (όπως η προσπάθεια της ανάκαμψης) δεν μπορούμε να την κάνουμε. Ας περιοριστούμε λοιπόν στις υποσχέσεις τουλάχιστον του κόουτς, ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματα της, υποδεχόμενη την πρόσληψη του νέου αξιολογότατου τεχνικού διευθυντή (του Πορτογάλου Ζοζέ Μπότο) και ευχόμενοι να μην έχει την τύχη των προηγούμενων, οι οποίοι άπαντες απολύθηκαν πριν λήξει το συμβόλαιο τους.

ΥΓ1: Πράγματα και θαύματα στο Κυπριακό πρωτάθλημα, με τον Ουάρντα να μεγαλουργεί. Μεταμορφωμένος και ο νεαρός Λάμπρου καταχειροκροτείται στην Κρήτη.

ΥΓ2: Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη στην υπόθεση του γιου του Βαρέλα, δεν μπορούμε να καταθέσουμε άποψη.

ΥΓ3: Διάβασα το σχόλιο του Βασίλη Μάστορα για το παρασκήνιο της υπόθεσης Σούντγκρεν και έβγαλα επιτέλους άκρη από τη σύγχυση που προηγήθηκε, εξαιτίας της εμπιστοσύνης που έδειξαν οι ρεπόρτερ του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ, στα όσα τους «μεταβίβασε» η ΠΑΕ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.