Οι μάγκες με τα ασπρόμαυρα

Γιώργος Ζαΐρης07 Απριλίου 2024

Οταν στο 49' της αναμέτρησης έστειλε ο Αμραμπατ τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να φύγει για πρώτη φορά αήττητος από το συγκεκριμένο γήπεδο. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το γκολ έρχεται ουσιαστικά στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους και δικαιολογημένα καταστρέφει τα όποια σχέδια είχε κάνει στην ανάπαυλα του αγώνα ο Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του. 

Αρκετοί ήταν αυτοί που στοιχημάτιζαν στην πιθανή κατάρρευση του Δικεφάλου του Βορρά αλλά αυτό δεν έγινε. Πώς ο ΠΑΟΚ από το 60' και μετά «πάτησε» την ΑΕΚ και δίκαια έφυγε με έναν βαθμό που του επιτρέπει να παραμένει πρώτος στη βαθμολογία; Η κομβική αλλαγή του Σαμάτα είναι ένας λόγος. Ο Μπράντον Τόμας ήταν χαμένος ανάμεσα σε Μουκουντί και Βίντα και εύκολη λεία για τους στόπερ του ΠΑΟΚ. 

Ο Τανζανός έριξε και έφαγε ποδοσφαιρικό ξύλο, έκανε χώρους ενώ η παρουσία του Κωνσταντέλια πίσω από τον φορ μετά την έξοδο του Μουργκ και την είσοδο του Ντεσπόντοφ έκανε τον ΠΑΟΚ πιο γρήγορο στις μεταβάσεις. Και ήρθε το πρώτο γκολ από τον Μπάμπα με έναν ΠΑΟΚ από εκείνο το σημείο και μετά να παραμένει κυρίαρχος άσχετα αν δεν έχασε τη μεγάλη φάση.

Περιγράφοντας την αναμέτρηση για το Metropolis 95.5 τη στιγμή της εισόδου του Οζντόεφ είπα πως ο Ρώσος «χρωστά» μια μεγάλη εμφάνιση. Και ήρθε το χρυσό γκολ για να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Ο Μπάμπα ήταν εξαιρετικός, ο Μεϊτέ από ένα σημείο και μετά κυρίαρχος ενώ ο Κουλιεράκης αφού φρόντισε να «εξαφανίσει» τον Γκαρσία, το έκανε και απέναντι στον Πόνσε. 

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα δυο γκολ. Και το πρώτο προήλθε από αργές επιστροφές και λανθασμένες θέσεις και το δεύτερο προφανώς και ο Κοτάρσκι θα μπορούσε να το αποτρέψει. Αλλά το τέλος της βραδιάς βρίσκει τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο στη βαθμολογία και κυρίως αυτό να έρχεται μέσα από μια ανατροπή σε μια έδρα που ήταν μέχρι χθες η «μαύρη τρύπα». Και τώρα; Το Πρωτάθλημα το αφήνει στην άκρη. Θα ασχοληθεί ξανά μαζί του μετά από δυο εβδομάδες. Εχει δυο ιστορικά παιχνίδια μπροστά του με την Κλαμπ Μπριζ. Και αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να γράψει ιστορία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.