Οι μαχητές της Υγείας κι εμείς…

Αρις Νικολάκης20 Νοεμβρίου 2020

Τα πολλά λόγια βλάπτουν σοβαρά τις σκέψεις μας. Τα λίγα; Την ωφελούν. Παράδειγμα; Ένα ακόμη σκίτσο του τόσο γνωστού …αγνώστου μας, του Αρκά με λεζάντα: Η διαφορά της πάθησης covid-19 από την βλακεία είναι η covid-19 δεν προκαλεί βλακεία!

Δίχως έστω και στάλα διάθεσης για εμπλοκή σε όσους δέχονται και σε όσους απορρίπτουν τον Κορωνοϊό… Τ0 θέμα είναι πως από και για κάποιο λόγο σκάβουν λάκκους στα νεκροταφεία. Ναι, δε λέμε. Είναι μακάβρια η αναφορά μας αλλά αυτή είναι η πάσα αλήθεια για την κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη μας. Κι οφείλουμε όλες κι όλοι αφ’ ενός να την αποδεχθούμε κι αφ’ ετέρου να συμμορφωθούμε.

Είναι και θέμα βαθύ σεβασμού κη βαριάς προσβολής,. . Όταν αποδεδειγμένα – κατά την αρμόδια ιατρική κοινότητα του τόπου μας – ο Κορωνοϊός μεταδίδεται από ζώντα σε ζώντα. Και σε αυτόν, τον εφιάλτη της εποχής μας, το συγκλονιστικό πλήθος νεκρών αποδίδεται… Είναι τουλάχιστον, ασέβεια να μην τηρούμε – όσοι απορρίπτουμε τον Κορωνοϊό - στα μέτρα. Με άλλα λόγια; Να γράφουμε, εκεί όπου δεν πιάνει μελάνη, όσους τα τηρούν. Είναι κι ασέβεια και προσβολή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας μη τήρησης των μέτρων. Είναι ασέβεια και προσβολή επίσης, και σε όσους έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα ανθρώπων προς ανθρώπους..

Είναι κυρίως ασέβεια και προσβολή σε συνανθρώπους μας οι οποίοι μάχονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου … Επειδή πόλεμο έχουμε κι ας αρνούνται κάποιοι την ύπαρξη εχθρού … Αφήνοντας πίσω τους οικογένειες. Και συνάμα ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή.

Όλοι οι μαχητές – καθώς περί μαχητών πρόκειται – στον τομέα της Υγείας… Από τους επικεφαλής γιατρών μέχρι την τελευταία καθαρίστρια στο τελευταίο κέντρο Υγείας δίνουν το «είναι» τους για τους συνανθρώπους τους. Με ανταμοιβή έναν καλό λόγο. Στερούνται ακόμη κι ένα φιλικό κτύπημα στην πλάτη η μία βαθιά αγκαλιά ή και μία θερμή χειραψία. Ψυχή καταθέτουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι!

Θα σπεύσουν ορισμένοι, να πουν: Δουλειά τους είναι. Ελάτε που δεν είναι δουλειά τους, η θυσία τους. Φυσικά κι είναι στρατιώτες της Υγείας. Δεν οφείλουν όμως, να πέσουν ηρωικά μαχόμενοι επειδή κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας εαυτών κι αλλήλων. Να πληρώσουν αυτοί τα δικά μας λάθη; Να πληρώσουν οι οικογένειες τους την δική μας διαφωνία περί του Κορωνοϊού; Είναι δίκαιο; Για σκεφθείτε το…

Όσοι διαφωνούμε περί του Κορωνοϊού… Δικαίωμα μας! Δικαίωμα μας φυσικά, κι όσων συμφωνούμε. Δικαίωμα κι όσων τον απορρίπτουν κι όσων τον αποδέχονται. Δίχως κοινό παρονομαστή τον αλληλοσεβασμό. Για να είναι ορθή η σχέση των μεν με τους δε.

Εδώ λοιπόν, είναι το πρόβλημα. Και πληρώνουμε όλοι τη μη λύση του. Την πληρώνουμε ακριβά. Ο θάνατος δεν ξεχωρίζει τους μεν από τους δε. Το αυτό πράττει του θανάτου ο υιός, ο Κορωνοϊός!

Κι αυτός ο θάνατος είναι ο σκληρότερος και για όσους φεύγουν και για όσους μένουν. Για ρωτήστε, να μάθετε από μαχητές του τομέα της Υγείας πως φεύγουν τα θύματα της διασποράς του Κορωνοϊού. Για ρωτήστε, να μάθετε και πως μένουν πίσω συγγενείς και φίλοι τους …

Για ρωτήστε, να σας πούμε πώς δεν τους αποχαιρετούμε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.