Οι λύσεις θα έρθουν από τα πρόσωπα

Γιώργος Στράντζαλης24 Μαρτίου 2022

Ο Χερμάν Μπούργος περιμένει από ποδοσφαιριστές σαν τους Φακούντο Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία να καταθέσουν το ατομικό ταλέντο τους συμβάλλοντας στην επίλυση του βασικού αγωνιστικού προβλήματος της ομάδας του το οποίο αφορά τη διάσπαση κλειστών αμυνών.

Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ο Αργεντίνος τεχνικός είχε ακούσει αλλά δεν έτυχε να το αντιμετωπίσει πριν από τον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Γιατί κανείς εκ των Ατρόμητου, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού δεν είχε την αμυντική φιλοσοφία που χαρακτήρισε τους «πράσινους». 

Αν για τον 53χρονο τεχνικό η επιθετική δυσλειτουργία στοιχειοθέτησε έκπληξη, για όλους όσοι παρακολουθούν τον Αρη από το ξεκίνημα της χρονιάς αποτέλεσε ένα συνηθισμένο γεγονός. Κι επειδή σύντομα θα το ξαναβρεί μπροστά του (στον αγώνα με τον ΠΑΣ), είναι απαραίτητη η επιστράτευση τακτικών για τη διαχείρισή του. 

Το αρνητικό για τους «κίτρινους» είναι ότι λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών της επιθετικής γραμμής αλλά και των πλάγιων μπακ δεν μπορούν να εισάγουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να τον διευκολύνουν. Για παράδειγμα, αποτελεσματικό παιχνίδι από τα άκρα, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός κ.α. Κι έτσι είναι υποχρεωμένοι να επενδύσουν σ’ αυτά που διαθέτουν οι υπάρχοντες παίκτες σαν τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία.

Ο Χερμάν Μπούργος έχει εστιάσει στους δύο ποδοσφαιριστές γιατί ξέρει ότι μέσα από τα ατομικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να δώσουν λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα. Είναι κάτι που δεν έχουν κάνει στη διάρκεια της χρονιάς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για παράδειγμα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης». Από τις πρώτες ημέρες του στον Αρη, ο έμπειρος τεχνικός μπήκε σε διαδικασία συζήτησης με όλους τους ποδοσφαιριστές, ειδικά με τους συμπατριώτες του. 

Είναι δεδομένο ότι θα τους δώσει ευκαιρίες και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια που ακολουθούν αλλά περιμένει ουσία. Δηλαδή, από τον Φακούντο Μπερτόγλιο περιμένει την κάθετη πάσα που λείπει από την ομάδα και γενικώς να διαδραματίσει έναν ρόλο αντίστοιχο με τον περσινό όπου ήταν ο οργανωτής κάθε επιθετικής προσπάθειας. 

Από τον Ματέο Γκαρσία επίσης ελπίζει ότι μέσα από την υψηλή τεχνική του, θα ανοίξει τις άμυνες αγωνιζόμενος κυρίως στον άξονα. Ο Μπούργος δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει και σε τεχνικές προσαρμογές. Δεν αποκλείεται δηλαδή στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ να παραταχθεί η ομάδα του με μόλις ένα αμυντικό χαφ με σκοπό την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του. Είναι κάτι που θα αποφασίσει, αναλόγως των δοκιμών που θα γίνουν στις προπονήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.