Οι λύσεις που μπορεί να δώσει ο Ρουπ

Γιώργος Στράντζαλης24 Δεκεμβρίου 2023

Ο Λούκας Ρουπ πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο 20άλεπτο του αγώνα με τη Λαμία κι αυτή ήταν η πρώτη του αγωνιστική παρουσία, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του πλέον τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να μείνει στα πιτς για διάστημα σχεδόν τριών μηνών. Η τελευταία συμμετοχή του πριν τον τραυματισμό ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου, στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που είχε αναγκαστεί μάλιστα να παίξει με ένεση. 

Η επανεμφάνιση του Γερμανού μέσου στον αγώνα με την Λαμία κρίνεται σημαντική καθώς έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να δώσει λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Κι αυτό είναι κάτι που περιμένει ο Άκης Μάντζιος από τον 32χρονο καθώς εκτιμά ότι έχει την ποιότητα για να βοηθήσει, σε μία θέση μάλιστα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη και έχει βάλει πολλές φορές σε προβληματισμό τον προπονητή. Σε ελάχιστες περιπτώσεις παίκτες στους οποίους έδωσε ρόλο δημιουργικού χαφ, πίσω από τον Μορόν, ανταποκρίθηκαν και έδωσαν ουσιαστικές βοήθειες στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό μπορεί να το κάνει ο Ρουπ, ειδικά αν κρίνουμε από την παρουσία του στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όπου ήταν πολύ επιδραστικός στο επιθετικό κομμάτι. 

Αυτόν τον Ρουπ θα χρειαστεί και τώρα ο Αρης στα παιχνίδια κομβικής σημασίας που ακολουθούν και τα οποία θα κρίνουν τους στόχους της ομάδας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η σταδιακή ενσωμάτωση του Γερμανού κρίνεται σημαντική και είναι από τους παίκτες που αναμένεται να μπουν δυνατά στην εξίσωση από το νέο έτος. Είναι πιθανό μάλιστα ο Μάντζιος να ετοιμάσει τον 32άχρονο για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του ο Βλάντιμιρ Νταρίντα και ίσως ο Ρουπ χρειαστεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Αυτό θα αποφασιστεί αναλόγως της βελτίωσης που θα δει ο προπονητής από τον ποδοσφαιριστή του στις επόμενες προπονήσεις ώστε να κρίνει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί και να προσφέρει ουσία στο παιχνίδι της ομάδας. 

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα αξιολογηθεί καλύτερα και η κατάσταση του Μάνου Γκαρθία ο οποίος πλέον συμμετέχει ενεργά στα κομμάτια της προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στο πλάνο. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει σταδιακά από τον επόμενο μήνα. Το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον σοβαρό τραυματισμό που τον έχει αφήσει εκτός δράσης τον τελευταίο χρόνο, αλλά για την ώρα παραμένει ερωτηματικό πότε θα τον δούμε να επιστρέφει στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.