Οι λεπτές ισορροπίες, η επιλογή Μέξα και οι κινήσεις που ακολουθούν

Γιώργος Πετρίδης22 Ιουνίου 2020

Έστω και εν μέσω διαφωνίας όσων συμμετείχαν στην απόφαση, το θέμα του προπονητή έκλεισε για τον ΠΑΟΚ και μένει να επικυρωθεί με την επίσημη ανακοίνωση που ωστόσο λογικά δεν θα προηγηθεί εκείνης της συγκρότησης του νέου διοικητικού συμβουλίου. Αυτά όμως είναι τα τυπικά. Άλλα είναι τα πιο ουσιαστικά άρα και πιο σημαντικά.

Για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ αυτό που προέχει είναι να κλείσει το θέμα της συγκρότησης δ.σ. όμως η διαφωνία στο θέμα προπονητή μπορεί να δημιουργήσει κενό όπως αποκάλυψαν το Metrosport.gr και το Metropolis 95.5 με τις σκέψεις, αν όχι την πρόθεση πια, παραίτησης του Πόλυ Κατσιώρα. Πριν προκύψει αυτό το ζήτημα υπήρχε καταρχήν η προοπτική δημιουργίας διοικητικού συμβουλίου τριών μελών με τους παλιούς Καρακούση, Κατσιώρα και τον Θανάση Χατζόπουλο. Θα μπορούσε και θα ήθελε να είναι παρών και ο Λεωνίδας Δεδέογλου όμως λόγω ενός τυπικού κολλήματος που δεν μπορεί να αγνοήσει, θα αρκεστεί στην ουσιαστική αλλά όχι και στην τυπική παρουσία στα κοινά της ΚΑΕ.

Τα οικονομικά ζητούμενα και το μπάτζετ

Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε για μία ακόμη φορά στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα. Ζητούμενο για τη νέα διοίκηση της ΚΑΕ είναι να τα βάλει σε μία σειρά. Περιμένει τις επόμενες μέρες την εκταμίευση του ποσού που συμφωνήθηκε με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, σημαντικό μέρος του οποίου θα διατεθεί για να συμπληρωθεί η νέα εγγυητική -υπάρχουν οι 60 χιλιάδες από την προηγούμενη σεζόν και θα μπουν οι υπόλοιπες 140.

Επόμενο βήμα είναι να εξασφαλιστούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που δεν υπάρχουν και που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του αγωνιστικού. Στις συζητήσεις που έγιναν επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις με τη σωστή σειρά.

Α.Συγκρότηση και ανακοίνωση νέας διοίκησης.

Β.Ανακοίνωση προπονητή

Γ.Ανακοίνωση συμφωνίας με έναν αν όχι δύο Έλληνες παίκτες.

Δ.Έκδοση εισιτηρίων διαρκείας ανεξαρτήτως της παραμέτρου του κορωνοϊού και των δεσμεύσεων που δημιουργεί.

Ε.Άμεση έναρξη συζητήσεων με όσους έχουν λαμβάνειν, κυρίως από την προπέρσινη ομάδα ώστε να διακανονιστούν οι οφειλές και να αποφευχθούν προσφυγές και ΒΑΝ.

Το μπάτζετ του αγωνιστικού, ένα μέρος του οποίου θα καλύψει ο κ.Χατζόπουλος δεν θα υπερβαίνει ή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 400 χιλιάδες που πρακτικά σημαίνει το διπλάσιο ποσό με όσες υποχρεώσεις δημιουργούνται από έναν τέτοιο προϋπολογισμό. Με αυτό το ποσό θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να γεμίσει ένα ρόστερ, επιλέγοντας τουλάχιστον 10-11 ακόμη παίκτες αφού υπάρχουν τα συμβόλαια των Καρρά και Ιατρίδη.

Στο οικονομικό επίπεδο ζητούμενο είναι να διευρυνθούν τα έσοδα και να μην γίνει ένας σχεδιασμός με βάση αποκλειστικά το τηλεοπτικό και τα εισιτήρια. Είναι η καλύτερη περίοδος για να προχωρήσουν επαφές για κεντρική χορηγία -με στόχευση σε στοιχηματικές εταιρίες- έτσι ώστε να έχουν οι διοικούντες μία σημαντική βοήθεια.

Ο Μέξας είχε κάνει προεργασία

Ανεξαρτήτως των κριτηρίων της επιλογής, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει μία απόφαση και την πήρε, με τον τρόπο που την πήρε και μόνο σε βάθος χρόνου θα πρέπει να κριθεί. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία ότι ο Κώστας Μέξας προετοιμαζόταν καιρό γι' αυτή τη μέρα. Πήγε στη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπολογιστή του με τη βοήθεια του οποίου έκανε αναλυτική παρουσίαση του πως σκέπτεται τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν. Αυτό έκανε θετική εντύπωση στους ανθρώπους της ομάδας που ψήφισαν υπέρ του.

Ο Κερκυραίος τεχνικός έχει επαφή με την αγορά και τώρα πια έχοντας πάρει το «πράσινο φως» και εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ, θα προχωρήσει. Η αγορά προσφέρει επιλογές όμως ο Δικέφαλος θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός στις προσεγγίσεις και φειδωλός στις προσφορές του για να μην εκτεθεί. Έχει χάσει άλλωστε πια την έξωθεν καλή μαρτυρία στην αγορά. Μία από τις πρώτες συζητήσεις που θα κάνει θα είναι ασφαλώς με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη καταρχήν και τον Απόλλωνα Τσόχλα στη συνέχεια, για ουσιαστικούς και ηθικούς λόγους παρότι τυπικά δεν υπάρχει δέσμευση για τις δύο πλευρές αφού ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια και των δύο παικτών. Για Βασιλειάδη, Τσαϊρέλη και γενικότερα Έλληνες παίκτες που είναι δεδομένο ότι είναι στο πλάνο, μπορεί να υπάρξουν σύντομα πιο ουσιαστικές επαφές.

Σε πρώτη φάση ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να διαπιστώσει τα πραγματικά μεγέθη στα οποία θα κινηθεί συνολικά η αγορά, αφού αυτά αναπόφευκτα διαφοροποιούνται εξαιτίας του κορωνοϊού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.