Οι Λέικερς κάνουν πρόβα δαχτυλιδιού στο ΝΒΑ

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2020

Μία νίκη μακριά από τον τίτλο του ΝΒΑ βρίσκονται οι Λέικερς. Επικράτησαν τα ξημερώματα των Χιτ στον 4ο αγώνα των τελικών με 102-96, έκαναν το 3-1 και χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να φτάσουν στο πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Οι Χιτ είχαν διαθέσιμο αυτή τη φορά τον Μπαμ Αντεμπάγιο, όχι όμως και τον Γκόραν Ντράγκιτς. Διεκδίκησαν τη νίκη ουσιαστικά μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος του, όμως εκεί ένα προσωπικό σερί του Κάντγουελ-Πόουπ με πέντε πόντους, άνοιξε τη διαφορά στους επτά και οι Λέικερς συντήρησαν αυτό το προβάδισμα. Έτσι ετοιμάζονται να κάνουν δικό τους, τον 17ο τίτλο της ιστορίας τους.

Για τους Λέικερς, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ και οχτώ ασίστ. Έφτασε για 6η φορά στην καριέρα του σε 500 πόντους, 150 ριμπάουντ και 150 ασίστ σε μία post season, κάτι που έχει κάνει τόσες φορές μόνον ο Λάρι Μπερντ το 1987. Ακόμη είχε για 24η φορά 25+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ματς τελικών, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του Έλτζιν Μπέιλορ.

Ακόμη για τους νικητές ο Άντονι Ντέιβις είχε 22 πόντους, εννιά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τέσσερις τάπες ενώ ο Κάλτγουελ-Πόουπ είχε 15 πόντους. Για τους Χιτ ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και εννιά ασίστ, ο Τάιλερ Χίροου 21 πόντους με επτά ριμπάουντ και μάλιστα με τα τρία τρίποντα που είχε, έγινε ο ρούκι με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο σε μία postseason, φτάνοντας τα 44 και ξεπερνώντας τον Σαμ Κασέλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.