Οι λάτιν δίνουν σιγουριά στον Άρη

Μάνος Χατζάκης18 Ιουλίου 2021

Χωρίς τους... λάτιν δεν κάνει και το έδειξε και στα τέσσερα φετινά φιλικά. Ο Αρης είναι άλλη ομάδα, όταν συμπράττουν οι Βραζιλιάνοι και οι Αργεντινοί στην ενδεκάδα με την παράλληλη βοήθεια των Γκάμα και Ματίγια. Οταν, πάλι, λείπουν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Τα δείγματα επί αυστριακού εδάφους ήταν αρκούντως... πειστικά, ειδικά στα ματς με Χάιντουκ Σπλιτ και Λοκομοτίβ Μόσχας. Στο παιχνίδι με τους Κροάτες, ο Ακης Μάντζιος άφησε στον πάγκο τους Σάσα και Γκάμα, ξεκινώντας όμως τους Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Ματίγια και Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν... θεματάκια στην επικοινωνία, είχαν αρκετά καλή ανάπτυξη, ωστόσο η είσοδος του Σάσα “έδεσε” τον άξονα, ενώ η αντίστοιχη του Γκάμα ανέβασε αισθητά την επιθετικότητα. Συνολικά, η δική τους παρουσία στον αγωνιστικό χώρο “έδεσε”, όπως... παλιά, με την προαναφερθείσα τετράδα και ο Αρης θύμισε την περσινή ομάδα, η οποία έβγαζε ποιότητα μεσοεπιθετικά. Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι αυξήθηκαν τα τρεξίματα, η πίεση στους αντίπαλους στόπερ και μπακ και παράλληλα αυξήθηκαν ταχύτητα και αυτοματισμοί.

Στοιχεία, τα οποία εμφανίστηκαν κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, όταν ο Μάντζιος παρέταξε -μεταξύ άλλων- τους Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο και Γκαρσία. Σχήμα, το οποίο απέδωσε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά και έβγαλε... φωτιές, όταν μπήκε στο ματς ο Μαντσίνι. Ο Αρης, όπως προαναφέραμε, πίεσε, άνοιξε το παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στη ρωσική άμυνα, με αποτέλεσμα να κερδίσει... εύκολα.

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι με πέντε-έξι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, οι “κιτρινόμαυροι” νιώθουν πιο σίγουροι, πατούν καλύτερα και δημιουργούν την εντύπωση ότι με την κατάλληλη ενίσχυση θα πετύχουν περισσότερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.