Οι κυρώσεις της Γιουνάιτεντ αν λύσει το συμβόλαιο του Κριστιάνο

Κωστής Παναγιώτου15 Αυγούστου 2022

«Στραβό ήταν το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος», λέει ο σοφός λαός και να που οι παροιμίες αποδεικνύεται ότι βγαίνουν μέσα από τη ζωή. Η έναρξη της φετινής σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει με το χειρότερο τρόπο σε όλα τα επίπεδα από το αγωνιστικό έως τα μεταγραφικά.

Οι δύο ήττες σε διαδοχικές αγωνιστικές στην Premier League έφεραν στην επιφάνεια όλα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το σίριαλ του καλοκαιριού από ότι φαίνεται όμως δεν έχει τελειώσει για τους "κόκκινους διαβόλους", με το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο να έρχεται πάλι στην επικαιρότητα, όχι για τα τέρματα που πετυχαίνει, αλλά για τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με το SkySports, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ενοχληθεί από την στάση του Πορτογάλου τόσο εντός, όσο εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, φτάνοντας σε σημείο να σκεφτούν τη λύση του συμβολαίου του.

Εδώ έρχεται το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Mundodeportivo να ρίξει φως στην υπόθεση, καθώς στην περίπτωση που η Γιουνάιτεντ σπάσει το συμβόλαιο του Κριστιάνο θα έρθει αντιμέτωπη με σκληρές κυρώσεις, όπως αναφέρει το ισπανικό δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμα: Το ξεκίνημα του Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ ξυπνάει όμορφες και άσχημες αναμνήσεις

Αρχικά, ο 37χρονος άσος βρίσκεται στη λεγόμενη προστατευόμενη περίοδο, όπως αναφέρεται στο Καταστατικό της Μεταγραφής Ποδοσφαιριστή. Ο Ρονάλντο υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι συμβόλαιο δύο ετών με τον αγγλικό σύλλογο και επειδή είναι άνω των 28 ετών είναι στην προστατευόμενη περίοδο.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει πως η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να λύσει το συμβόλαιο του Πορτογάλου ή να προκαλέσει τη λύση του συμβολαίου του, καθώς σε περίπτωση που το κάνει θα δεχτεί κυρώσεις

Πρώτον, πρέπει να καταβάλει στην πλευρά του ποδοσφαιριστή αποζημίωση. Δεύτερον και πιο σημαντικό δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές για δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους  τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο σύλλογος μπορεί να αποκτήσει παίκτες μόνο από την επόμενη μεταγραφική περίοδο, μετά την πλήρη συμμόρφωση με την αντίστοιχη αθλητική κύρωση που δέχτηκε.


Το παραθυράκι χωρίς κυρώσεις και αποζημίωση

Υπάρχει, όμως, και ένα παραθυράκι, στο οποίο μπορεί να πατήσει η ομάδα του Μάντσεστερ αν θέλει να απαλλαγεί από τον Κριστιάνο, αλλά με τον αστερίσκο ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τα δικαστήρια και τη FIFA.

Ποιο είναι αυτό; Η Γιουνάιτεντ μπορεί να κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή για καταχρηστική στάση, επιτρέποντάς να λύσει το συμβόλαιό του χωρίς να καταβάλει αποζημίωση και χωρίς να δεχτεί καμία τιμωρία. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, καθώς και ο Κριστιάνο μπορεί να κατηγορήσει την ομάδα για καταχρηστική στάση.

Το σενάριο αυτό περιλαμβάνεται στο άρθρο 14 σημείο 2 του Καταστατικού της Μεταγραφής Ποδοσφαιριστή και αναφέρει: «κάθε καταχρηστική συμπεριφορά ενός μέρους που σκοπό έχει να εξαναγκάσει τον ομόλογό του να καταγγείλει μια σύμβαση ή να τροποποιήσει τους όρους της, αποτελεί δικαιολογημένη αιτία καταγγελίας. ο αντισυμβαλλόμενος (παίκτης ή σύλλογος)», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mundodeportivo.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οποιοδήποτε από τις δύο πλευρές που θα λάβει αυτή την απόφαση πρέπει να τη δικαιολογήσει ενώπιον των δικαστηρίων και της ίδιας της FIFA.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.