Οι Κροάτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Metrosport Team19 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται κόντρα στην κροατική Ριέκα για τα playoffs του Conference League. Από τη χώρα των Βαλκανίων επτά παίκτες έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Τούμπα, φορώντας τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Τόντσι Γκάμπριτς

Ήταν ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα το 1991 μέχρι το 1993. Πριν έρθει στη χώρα μας αγωνιζόταν στην σημερινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Ριέκα. Πραγματοποίησε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

 Γκόραν Μιλάνκο 

Ο παλαίμαχος μέσος ήρθε το 1994 από την πορτογαλική Φαμαλικάο. Το πέρασμα του ήταν σύντομο, καθώς ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε, αγωνιζόμενος με τους Θεσσαλονικείς 14 φορές, πετυχαίνοντας το μοναδικό του γκολ στο επίσημο ντεμπούτο του απέναντι στην Καβάλα.

 Ντάριο Κρέσιτς

Πέρασαν αρκετά χρόνια, μέχρι να έρθει ο επόμενος Κροάτης στους ασπρόμαυρους. Ο 37χρονος γκολκίπερ μεταγράφηκε το 2009 από τον Πανιώνιο και συνολικά αγωνίστηκε σε 59 παιχνίδια. Μεταξύ άλλων έπαιξε για την Μπάγερν Λεβερκούζεν, Μάιντζ και Λοκομοτίβ Μόσχας.

 Γκόρντον Σίλντενφελντ

Το χειμώνα του 2013 άφησε τη Ρωσία και τη Ντιναμό Μόσχας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Παρόλο που έμεινε μόλις έξι μήνες στην ομάδα πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, σημειώνοντας ένα γκολ στο τελευταίο παιχνίδι του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 Μάριν Λέοβατς

 Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που αφήνει τη Ριέκα για να μετακομίσει στη χώρα μας. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" δαπάνησε 1,3 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για τον 33χρονο αμυντικό. Το 2017 πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας.

(93 συμμετοχές, 4 γκολ, 10 ασίστ)

 Γιόσιπ Μίσιτς

 Ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ. Το 2019 ήταν μέλος της αήττητης ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο εκείνη τη σεζόν. Αγωνίστηκε σε 42 αγώνες, πετυχαίνοντας 7 τέρματα και μοιράζοντας 11 ασίστ.

 Αντόνιο Τσόλακ

 Ο τελευταίος Κροάτης που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Τον Σεπτέμβρη του 2020 ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του 3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του και έγινε ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής που ήρθε από τη χώρα των Βαλκανίων. Το πέρασμά του από την ομάδα δεν ήταν ανάλογο του ποσού που δαπανήθηκε, καθώς σε 16 αναμετρήσεις σημείωσε μόλις ένα γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.