Οι «κρίσεις» που πέρασε ο Άκης Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης26 Ιανουαρίου 2022

Η πρώτη δύσκολη στιγμή για τον προπονητή του Άρη ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την Αστάνα στο Europa Conference League, ήρθε η ισοπαλία στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ και αμέσως μετά η ήττα από τον Ιωνικό. 

Ήταν η πρώτη αίσθηση αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του, αλλά ο Θόδωρος Καρυπίδης έμεινε πιστός στο πλάνο του. Παρότι έκανε μία… έρευνα αγοράς εκείνο το διάστημα. Ο Αρης νίκησε τον Παναθηναϊκό (1-0) και τον Ατρόμητο (1-3), ήρθε ισόπαλος με τον Απόλλωνα και επανήλθε με νίκες κόντρα σε Λαμία (0-1) και Παναιτωλικό (5-1).

 Η κατάσταση ηρέμησε με την ομάδα να δείχνει εικόνα βελτίωσης παρουσιάζοντας ποδόσφαιρο ανάλογο των δυνατοτήτων του ρόστερ. Η δεύτερη κρίση ήρθε μετά την ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 20 Νοεμβρίου. Μία ήττα που ταρακούνησε γερά το Κιτρινόμαυρο οικοδόμημα, ωστόσο οι ευθύνες έπεσαν και σε ορισμένους ποδοσφαιριστές. Ο Μάντζιος στηρίχθηκε και απάντησε με νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, προϊόν του κυριαρχικού ποδοσφαίρου που έπαιξε η ομάδα, με σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και με νίκη επί του Αστέρα πριν την ήττα από τον Ολυμπιακό. Το 2021 για τον Αρη έκλεισε με ισοπαλία στην Κρήτη, νίκη κόντρα στον Ιωνικό και νίκη-πρόκριση με τον ΟΦΗ. Το 2022 μπήκε ανάποδα, με αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας και την παρουσία του προπονητή….





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.