Τα... τρικ του Μπούργος κι ο γρήγορος σε σκέψη και κίνηση Άρης

Γιώργος Στράντζαλης28 Φεβρουαρίου 2022

Δεν είναι μόνο η θετική αύρα που έφερε στον Αρη με την παρουσία του ο Χερμάν Μπούργος. Αυτός ο αέρας αλλαγής που χρειαζόταν η ομάδα για να πατήσει ξανά στα πόδια της. 

Ο Αργεντινός, παρότι ακόμη είναι νωρίς βεβαίως για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, έφερε και ορισμένα αγωνιστικά τρικ τα οποία έχουν τη δική τους συμβολή στο “δύο στα δύο”.

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι του Μπούργος στον πάγκο, εύλογα διαπιστώνεται ότι θέλει να δημιουργήσει έναν Αρη γρήγορο σε σκέψη και κίνηση, που θα παίζει περισσότερο κάθετο παιχνίδι και λιγότερο παράλληλο. Για αυτό και τα εξτρέμ πλέον έχουν περισσότερο πεδίο δράσης στον άξονα, παρά στη γραμμή. 

Αυτό, αφενός βάζει πιο πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας έτσι καλύτερες προϋποθέσεις εκτέλεσης, και αφετέρου “γεμίζοντας” τον άξονα ο Αρης γίνεται πιο αποδοτικός στο pressing στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εξίσου σημαντικό, ότι επιτέλους είδαμε τους Κιτρινόμαυρους να δοκιμάζουν τα πόδια τους με σουτ, και προφανώς αυτό είναι εντολή.

Σε ροή αγώνα οι κινήσεις του Μπούργος από τον πάγκο αποδείχθηκαν καταλυτικές. Ειδικά η κίνηση-ματ που έκανε στο τελευταίο 10άλεπτο του αγώνα στην Τρίπολης με την είσοδο του Μπεναλουάν. Ο Γαλλοτυνήσιος πήρε εντολή να “κλειδώσει” τον Μπαράλες, τον οποίο έψαχναν οι συμπαίκτες με μεγάλες μπαλιές για την πρώτη μπάλα. 

Από την ώρα που μπήκε ο Μπεναλουάν, ο Αργεντινός δεν κέρδισε καμία εναέρια μονομαχία. Αυτομάτως ο Αρης απορρόφησε την πίεση, γέμισε με εκνευρισμό τους αντιπάλους του και βρήκε πολλούς χώρους στο ανοιχτό γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.