Οι καυτές ατάκες, οι προκλήσεις και τα ευτράπελα της εκδίκασης

Χάρης Δημαράς14 Μαρτίου 2020

Ο ΠΑΟΚ στη μαραθώνια διαδικασία των εξήμισι ωρών στην επιτροπή εφέσεων κατάφερε να αναλύσει τα επιχειρήματά του και να μπει στην ουσία της υπόθεσης της φερόμενης πολυιδιοκτησίας.

Υπήρξαν βέβαια πολλές στιγμές στις οποίες ακούστηκαν δυνατές ατάκες, προκλήσεις, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένα αστεία περιστατικά. Το metrosport.gr καταγράφει ορισμένα εξ αυτών.

* Απο τη στιγμή που αφίχθη στο Γουδί, ο Αλέξης Κούγιας έκατσε με τους δικηγόρους του Ολυμπιακού, Σουλούκου, Χατζησαββάογλου, Βενιέρη και Τσιρωνά. Μάλιστα κάποια στιγμή κάτι έδειξε στο κινητό και γελούσαν. Από την άλλη πλευρά τα έλεγαν οι δικηγόροι ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

* Ο Κούγιας στη διάρκεια της αγόρευσης των δικηγόρων του ΠΑΟΚ πλησίασε 2-3 φορές τους νομικούς του Ολυμπιακού και κάτι τους είπε γελώντας. Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν στιγμές που δε συμφώνησαν οι του ΠΑΟΚ με της Ξάνθης.

* Στη διάρκεια της εκδίκασης ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε τον ΠΑΟΚ, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που είπε για τη συνέντευξη Πανόπουλου. Ότι δηλαδή είχε δίκιο ο Πανόπουλος που δεν έχει δει ποτέ τον Καλπαζίδη διότι η συμφωνία ήταν απευθείας με το Ιβάν Σαββίδη! Προκαλώντας τον γέλωτα όλων των παρευρισκομένων...

* Ο Κούγιας αργότερα είπε κι άλλα: Ότι δύο χρονιές πωλούνται εισιτήρια στην Τούμπα στο Ξάνθη – ΠΑΟΚ στην Τούμπα (με τον Μπίρδα να πετάγεται και να λέει ότι είναι «ψέματα») αλλά και ότι φημολογείται ότι ο ΠΑΟΚ ασκεί επιρροή και στο Βόλο! Επίσης, όταν ο πρόεδρος ρώτησε για τα Πηγάδια, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ είπε πως είναι ένα χωριό έξω από την Ξάνθη που δεν δεν πατάει άνθρωπος!

* Ο Κώστας Χριστοδούλου απάντησε στον Κούγια περί κυριαρχικής επιρροής: «Αν μέσω των γηπέδων ασκείται κυριαρχική επιρροή τότε και ο Κόκκαλης όσο είχε του Ρέντη ασκούσε επιρροή στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη». Ο Κούγιας απάντησε: «Ο Κόκκαλης δεν είχε άλλη ομάδα».

* Το καρφί του Κούγια «πείτε στον κ. Μπαλτάκο που απέχει από τις δίκες τόσο καιρό να ακούσει», δεν έμεινε αναπάντητο από τον πρόεδρο. «Μην κάνετε προσωπικές αντεγκλήσεις».

* Στη διάρκεια της εκδίκασης υπήρξε και μια «καυτή» ατάκα Μπίρδα για την ΕΕΑ: «Ποτέ στα χρονικά δεν είχε γράψει η ΕΕΑ αν μια παράβαση ήταν βαρεία. Αυτό γινόταν πάντα από τα πειθαρχικά όργανα. Ήθελε να κρυφτεί η... και η χαρά δεν την αφήνει».

* Ενταση δημιουργήθηκε όταν ο Δημητρης Χριστοδούλου της Ξάνθης απευθυνόμενος στον Χατζησαββάογλου: «Πείτε! Εξαγόρασε δηλαδή τους Συγγελίδη και Πανόπουλο; Δεν το λέτε!». Ο πρόεδρος διέκοψε.

* Σε αυτό το κλίμα αργότερα οι της Ξάνθης είπαν σκωπτικά: «Ενα γκαρσόνι από τα Γιαννιτσά ελέγχει έναν από τους πιο πλουσιους Ελληνες, τον Συγγελίδη».

* Απόσταση τριών μέτρων από τους δικηγόρους ζήτησε ο πρόεδρος της επιτροπής πριν από την έναρξη, ελέω κορωνοϊού.

* Στη διάρκεια της εκδίκασης, είχε ένα μικρό ατύχημα ο κ. Δετσαρίδης της Ξάνθης, καθώς έπεσε από την καρέκλα αλλά σηκώθηκε αμέσως και είπε αστειευόμενος: «Είμαστε σε ιδιωτικό χώρο οπότε θα πρέπει να πληρώσει η ΕΠΟ την καρέκλα»!

* Ο Χατζησαββάογλου του Ολυμπιακού στην αρχή της αγόρευσης μπερδεύτηκε και είπε: «Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός» αντί να πει για την «ΠΑΕ Ολυμπιακός»!

* Η ατάκα του εφέτη Βρυώνη προς τον Χατζησαββάογλου ήταν όλα τα λεφτά: «Εσείς μας λέτε να μην μπούμε στην ουσία, αλλά εσείς μπαίνετε!»

* Ενα φτέρνισμα... σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα τη διαδικασία... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.