Οι καθαρές κουβέντες του Μάντζιου και ο πραγματικός στόχος του Άρη

Βασίλης Μάστορας17 Νοεμβρίου 2020

Το ότι ο Άρης έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του για τις μάχες που θα δώσει φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, είναι δεδομένο. Το έχουν παραδεχτεί εχθροί και φίλοι του. Γεμάτο ρόστερ, δοκιμασμένο με θετικό πρόσημο και σε συνθήκες ροτεϊσον, ποδοσφαιριστές ικανούς να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις και εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Στοιχεία τα οποία δικαίως δημιουργούν αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Αισιοδοξία που μεγαλώνει με δεδομένο ότι η ομάδα στους μέχρι τώρα αγώνες, έφθασε μέχρι το 60% των δυνατοτήτων του ρόστερ που διαθέτει. Άρα θεωρητικά η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Όλες αυτές οι θεωρίες όμως δεν θα πρέπει να παρασύρουν τους παίκτες, καθώς τους αγώνες δεν τους κρίνουν τα ρόστερ αλλά το αγωνιστικό πάθος, τα λίγα λάθη και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Αν μία ομάδα δεν έχει στη διάθεση της αυτά τα στοιχεία χάνει τον δρόμο προς τον στόχο της.

Στους προηγούμενους αγώνες ο Άρης έδειξε ομάδα η οποία δε ζαλίστηκε από την πρωτιά. Μπορεί στους περισσότερους αγώνες σ’ ένα από τα δύο 45λεπτα να έψαχνε τον ρυθμό της ή να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά τίποτε δεν έδειξε υπεροψία. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για τη συνέχεια. Το δεύτερο θετικό είναι ο συναγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα και ο οποίος παραμένει σε υγιή επίπεδα. Άρα λειτουργεί θετικά για τη βελτίωση της ομάδας. Μπορούν να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα; Πάντα υπάρχει, όπως σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο κίνδυνος να χαλάσει το κλίμα και να διαταραχθεί η ηρεμία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές λειτουργούν με το θυμικό κι αυτό σ’ ένα σύνολο πολλές φορές μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ποιος μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ώστε να συνεχίσουν να κυλούν όλα ήρεμα στον οργανισμό του Άρη; Ο προπονητής, ως ο πρώτος κυματοθραύστης και στη συνέχεια η διοίκηση.

Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να μην έχει βαρύ βιογραφικό αλλά αυτό δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να έχει πετυχημένη παρουσία στον Άρη. Ανέβηκε αργά και σταθερά τα σκαλοπάτια της προπονητικής του καριέρας και τώρα καλείται να κερδίσει το σημαντικότερο επαγγελματικό στοίχημα. Η επιτυχία του θα είναι συγχρόνως και επιτυχία του Άρη. Η αποτίμηση του έργου του θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, αλλά μέχρι στιγμής πείθει ότι έχει μπει στις ανάγκες του ρόλου του οποίου κλήθηκε να υπηρετήσει. Το σημαντικότερο, αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια τον κόσμο του Άρη και με ρεαλισμό τους στόχους που βάζει η ομάδα.

Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε. Μίλησε χωρίς υπεκφυγές για όλα τα θέματα, έδωσε απαντήσεις σε τεχνικά θέματα, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Άρης θα κυνηγήσει και την 3η θέση. Από τη στιγμή που κάτι είναι μετρήσιμο μπορεί και να αξιολογηθεί στο τέλος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μάντζιος όχι μόνο ξέρει καλά με ποια ομάδα συνεργάζεται, αλλά και ότι δεν θα ψάξει δικαιολογίες προκειμένου να κρυφτεί σε τυχόν αποτυχία. Κι αυτό είναι προς όφελος του Άρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.