Οι κανόνες του Λουτσέσκου: «Δεν νοείται να χαθεί ο σεβασμός των αποδυτηρίων στον προπονητή»

Metrosport Team01 Ιανουαρίου 2024

Μπορεί να μην μίλησε με ονόματα, ωστόσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φωτογράφισε πρόσωπα και καταστάσεις στο ποδόσφαιρο της Ρουμανίας, ασκώντας σκληρή κριτική στους διοικητικούς ηγέτες που παρεμβαίνουν στα αποδυτήρια.

Όπως σημειώνουν οι Ρουμάνοι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατανοεί την πίεση και την ανάγκη για αποτελέσματα, ωστόσο, είναι κάθετος στη μετατροπή των προπονητών σε... αξεσουάρ των αφεντικών στο ποδόσφαιρο της χώρας. «Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα διοικητικών που περνούν την πόρτα των αποδυτηρίων και αποφασίζουν πως θα ξεκινά μία ομάδα, τι αλλαγές θα κάνει, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους προπονητές».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα γιατί οι συχνές αλλαγές προπονητών δεν είναι καθόλου καλές. Δεν προχωρά έτσι το ποδόσφαιρο! Ξέρω ότι στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας, από αυτά που ακούω αριστερά και δεξιά, όλα ξεκινούν όταν μπλέκονται οι διοικούντες και επιβάλλουν την άποψή τους στον προπονητή. Επιβάλλοντας παίκτες. Και όταν ένας προπονητής προσπαθεί να τους κοντράρει ή δεν έχει την προσωπικότητα να τους κοντράρει, δημιουργούνται αλλαγές και δυσάρεστες καταστάσεις».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, αυτές οι ενέργειες δημιουργούν θέμα εμπιστοσύνης της ομάδας και των αποδυτηρίων προς τον προπονητή: «Ακόμη κι γίνει κατανοητό ότι επιβάλλεις την άποψή σου μπροστά στον προπονητή, τότε η ομάδα χάνει τον σεβασμό για τον προπονητή. Και μετά οι παίκτες βρίσκουν άλλοθι σε στιγμές δυσκολίας. Το νιώθουν αμέσως τα αποδυτήρια!».

Στο δημοσίευμα των Ρουμάνων επισημαίνεται η εξαιρετική σχέση που διατηρεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές τον χαρακτήρισε «μαέστρο» της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας πως ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

«Όπως στο βίντεο των Χριστουγέννων, ο καθένας έχει τον ρόλο του, ο μαέστρος είναι ο Ραζβάν και όσοι δουλεύουν πίσω από τις κάμερες έχουμε επίσης μεγάλη ευθύνη. Όταν όλα λειτουργούν σωστά, αρμονικά και με σεβασμό του ενός στον άλλον, έρχονται ιστορικές στιγμές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.