«Οι Ιταλοί αρνούνται να ακούσουν τα νέα νούμερα νεκρών και βάζουν μουσική»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2020

Η Ιταλία πλήττεται από τον κορωνοϊό. Η γειτονική χώρα μετρά καθημερινά τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό. Η τελευταία καταγραφή έκανε λόγο για 59.138 κρούσματα και 5.476 νεκρούς. Ο Παναγιώτης Δουμουτζόγλου που βρίσκεται στη Βερόνα μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» τονίζοντας ότι η τελευταία καταγραφή έδωσε μια ελπίδα καθώς παρατηρείται μια πτωτική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων ενώ υποστήριξε ότι οι πολίτες της χώρας αρνούνται να ακούσουν την καθημερινή ενημέρωση και βάζουν τη μουσική στο τέρμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Ιταλία: «Εικόνες που δεν μπορούσες να τις φανταστείς. Νομίζω ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 5000. Η χθεσινή ημέρα δίνει μια ελπίδα καθώς τα νούμερα έδωσαν μια πτωτική πορεία και μακάρι να γίνει κάτι ίδιο και σήμερα. Διανύουμε μια κομβική εβδομάδα τόσο για την Ιταλία όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο».

Για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού ανάμεσα σε Αταλάντα και Βαλένθια: «Σε αυτό δεν φταίει η Ιταλία αλλά η UEFA. Το πρόβλημα βέβαια τότε δεν ήταν τόσο μεγάλο τότε. Υπήρχε 40.000 κόσμο στο γήπεδο τόσο από την Ιταλία όσο και από την Ισπανία. Ήταν η βιολογική βόμβα αυτό το παιχνίδι».

Για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το κλείσιμο των σχολείων έως και την απαγόρευση εξόδου: «Μια εβδομάδα. Υπάρχουν ακόμη εργοστάσια ακόμη εδώ. Οι πιέσεις που δέχεται η ιταλική κυβέρνηση είναι πολλές και δεν κατάφερε να επιβάλλει την καθολική απαγόρευση».

Για την ψυχολογία των Ιταλών: «Στις έξι το απόγευμα ανακοινώνονται τα νούμερα. Εκείνη την ώρα είναι όλοι στα μπαλκόνια και ακούνε στο τέρμα την μουσική. Δεν θέλουν να ακούσουν τα νέα νούμερα. Επίσης, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν να σταματήσουν να ακούγονται οι σειρήνες των ασθενοφόρων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.