Οι ισορροπίες ανάμεσα στο ρόστερ και τα ταμεία και η ελπίδα του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Αυγούστου 2020

Λέγεται ότι μικρομεσαίες (και πολύ είναι) ιταλικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Ελ Καντουρί. Λέγεται (που δεν το πιστεύω) ότι η Μπεσίκτας θα κάνει σοβαρή κίνηση για τον Ακπομ μετά το ματς της 25ης Αυγούστου. Λέγεται επίσης, εδώ και καιρό, ότι διάφορες ξένες ομάδες (και όχι μόνο η Σεντ Ετιέν) καλοβλέπουν τον Γιαννούλη, ενώ, κατά καιρούς, προκύπτουν ανάλογες φήμες για τον Λημνιό.

Ακόμη, λέμε όλοι και ξαναλέμε, γιατί αυτή είναι η στενόχωρη αλήθεια, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει αφ’ ενός μεν να πουλήσει παίκτη ή παίκτες, αφ’ ετέρου δε να απαλλαγεί από “βαριά” συμβόλαια, που κουβαλάει από τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να βελτιώσει την οικονομική κατάστασή του έναντι των κανόνων του Financial Fair Play.

Πιστεύω ότι με τη λύση κάποιων συμβολαίων θα έχει μεγαλύτερο όφελος, παρά με τις πωλήσεις, εκτός κι αν προκύψει μια αληθινά συμφέρουσα προσφορά για τον Γιαννούλη. Πόσο να πουληθεί ο Ακπομ; Πόσο να πουληθεί ο Ελ Καντουρί; Ενώ αν “σπάσει το συμβόλαιο” του μόνιμου τουρίστα Βέρνμπλουμ, για παράδειγμα, μπορεί να εξοικονομηθεί το ένα από το ενάμιση εκατομμύριο της αμοιβής του και, ταυτόχρονα να αδειάσει μια θέση που καταλαμβάνει ένας παίκτης ο οποίος ούτε στο όνειρό του μπορεί να προσφέρει το παραμικρό. Οπως προέκυψε όφελος και από τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Μαουρίσιο. Ο Μαουρίσιο, ακόμη και δωρεάν να έπαιζε, δεν θα ήταν περισσότερο χρήσιμος από έναν άλλο, ποιοτικό και διψασμένο για διάκριση χαφ. Ομως ο διάδοχός του, ο Σβαμπ, καλείται να το αποδείξει αυτό στην πράξη.

Ωστόσο, εδώ που τα λέμε, οι ισορροπίες ανάμεσα στο ρόστερ και τα ταμεία της ΠΑΕ λίγο ενδιαφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτούς το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να ξαναπάρει τίτλους στην Ελλάδα και να ικανοποιήσει τη μοναδική ανεκπλήρωτη ψύχωση, τη συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι μπορεί να τους πείσει ότι στη νέα σεζόν θα δουν έναν τέτοιο ΠΑΟΚ; Ο Σβαμπ και ο Νινούα; Προφανώς όχι. Οι ικανότητες του Φερέιρα; Σίγουρα όχι. Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν πέρσι όλη τη σεζόν η ομάδα; Οχι. Η εικόνα της στα δύο φιλικά; Οχι. Θα γίνουν τέσσερις-πέντε ακόμη δυνατές μεταγραφές, ώστε να αναβαθμιστεί ουσιαστικά το περσινό ρόστερ; Οχι. Αρα, τι απομένει για να νιώσει αισιόδοξος ο ΠΑΟΚτσής; Νομίζω μόνο η ανάδειξη των Ελλήνων πιτσιρικάδων που ξεχειλίζουν και από ταλέντο και από φιλοδοξίες. Εστω και αναγκαστικά, φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους ο καιρός να αξιοποιηθούν τα εξελίξιμα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Τα οποία σπλάχνα σαρώνουν τους τίτλους σε όλες τις ηλικίες όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν γίνεται οι καλύτεροι νεαροί να μην έχουν θέση στην ομάδα τους όταν συμπληρώνουν τα 21...

ΥΓ. Ρωτούν τους ηλίθιους οι ρεπόρτερ της τηλεόρασης γιατί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός και εκείνοι απαντούν “επειδή δεν κόλλησε κάποιος δικός μου”. Πιο βλάκας, πεθαίνεις.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.